ساخت اپلیکیشن اندروید یا iOS و اینکه ابتدا اپلیکیشن را برای کدام پلتفرم طراحی کنیم به ۵ مورد کلی بستگی دارد: مخاطبان شما، گاهشمار پروژه، قابلیتهای درنظرگرفته شده برای اپلیکیشن، بودجه نگهداری از اپلیکیشن و هدف سود. در این مطلب میخواهیم آماری را بیان کنیم تا به شما در انتخاب بین ساخت اپلیکیشن برای اندروید یا iOS کمک کنیم.
اگر در حال ساخت اپلیکیشن موبایل هستید، توسعهی آن برای iOS یا اندروید یکی از اولین تصمیماتی است که باید بگیرید.
شاید میخواهید اپلیکیشن شما در نهایت برای هر دو پلتفرم طراحی و اجرا شود اما اینکه بصورت همزمان ان را برای هردو پلتفرم طراحی کنید کمی ریسکی و پرهزینه خواهد بود.
بجای این کار بیشتر توسعه دهندگان نرم افزار در ابتدا نرم افزار را در یک پلتفرم اجرا میکنند و زمانی که به خوبی اجرا شد و موفقیت آمیز بود آن را برای پلتفرم دیگر نیز اجرا میکنند.
شما چطور انتخاب میکنید که نرم افزار را در ابتدا برای کدام پلتفرم اجرا کنید؟ اول اندروید یا اول iOS؟
هر پلتفرم موافقان و مخالفان خود را دارد اما در نهایت انتخاب شما بستگی به ۵ فاکتور اصلی خواهد داشت:
در کاربرانی که اندروید و iOS جذب میکنند تفاوتهای کلیدیای وجود دارد.
برای مثال، دستگاههای اندروید بزرگترین سهم بازار جهانی را دارند. اما اپل هم بخاطر تبادل پول زیاد، اپ استور را تسخیر کرده است.
زمانی که میخواهید ساخت اپلیکیشن موبایل خود را آغاز کنید موقعیت جغرافیایی و همچنین جنسیت مخاطبان خود را در نظر بگیرید.
اگر مخاطبان و کاربران هدف شما جهانی و بسیار زیاد هستند بهتر است ساخت اپلیکیشن اندروید را در اولویت قرار دهید.
ساخت اپلیکیشن اندرویدی
اگر مخاطبان شما از آمریکای شمالی یا اروپای غربی هستند و یا میخواهید یک نرم افزار برای تجارت الکترونیک و یا شرکت طراحی کنید ساخت اپلیکیشن iOS بهتر خواهد بود.
ساخت اپلیکیشن iOS سریعتر، آسانتر و ارزانتر است و ساخت اپلیکیشن اندروید حدود ۳۰-۴۰% زمان بیشتری میطلبد.
یکی از دلایلی که طراحی اپلیکیشن برای iOS آسانتر است کدنویسی است. بصورت کلی نرم افزارهای اندروید در Java نوشته میشوند که نیاز به کدنویسی بیشتری دارد. این درحالیست که نرم افزارهای iOS در زبان ویژه برنامه نویسی اپل به نام Swift نوشته میشوند که نیاز به کدنویسی کمتری دارد.
یکی دیگر از دلایل سریعتر بودن iOS این است که اندروید اوپن سورس است. نبود استاندارد سازی به معنای دستگاههای بیشتر، اجزای بیشتر و قسمتهای بیشتر نرم افزار است که باید آنها را رعایت کرد.
اکوسیستم بستهی اپل به این معناست که شما در حال توسعه برای تعداد کمی دستگاه استاندارد شده و سیستمهای درحال کار هستید.
در نهایت، اپ استور قوانین سختگیرانه تر و انتظارات کیفیتی بالاتری دارد و همچنین پروسه بررسی آن نیز طولانیتر است پس مدت زمان بیشتری طول میکشد تا یک نرم افزار تأیید شود. اگر اپلیکیشن شما با استانداردهای اپل همخوانی نداشته باشد ممکن است رد شود.
چه قابلیتهایی را از نرم افزار کسب و کار خود ارائه خواهید کرد؟ بدلیل اینکه اندروید اوپن سورس است راحتی بیشتری در شخصی سازی اپلیکیشن خود خواهید داشت و میتوانید قابلیتها و کارکردهای مورد نظر مخاطبان خود را خیلی راحتتر به آن اضافه کنید.
البته این فضای باز بدین معناست که اندروید مستعد پذیرش بدافزارها و نرم افزارهای مخرب خواهد بود.
اپل بدلیل فضای بستهای که دارد امنیت بیشتری دارد و به همین دلیل است که شرکتها بیشتر از آنها استفاده میکنند.
توسعه برای اندروید ممکن است بدین معنا باشد که زمان بیشتری را برای بررسی کارکرد درست نرم افزار در پلتفرم و اجرای درست آن در کاربران با سیستم عاملهای قدیمی صرف کنید.
کاربران اندروید در پذیرش سیستم عاملهای جدید آهستهتر هستند. در یک تحقیق مشخص شد که بیش از ۵۰% کاربران اندروید با سیستم عاملهای متعلق به بیشتر از ۲ سال گذشته کار میکردند.
کاربران اپل بیشتر نسبت به آپدیت سیستم عامل خود اقدام میکنند.
اگر کسب درآمد از اپلیکیشن یکی از اهداف شماست تفاوتهایی در پلتفرمها وجود دارد که بهتر است آنها را در نظر بگیرید.
کاربران اندروید علاقهی چندانی به خرید اپلیکیشن ندارند و نرم افزارهای اندرویدی بیشتر تبلیغات درون برنامهای دارند.
دانلودهای اپ استور نصف دانلودهای گوگل پلی است ولی سود آن دو برابر گوگل پلی است.
اگر قصد کسب درآمد از طراحی اپلیکیشن بدون تبلیغات را دارید بهتر است ساخت اپلیکیشن iOS را در اولویت قرار دهید.
البته سود توسعه اپلیکیشن در اندروید در حال افزایش است. هرچند انتظار میرود اپل به عنوان اپ استور غالب باقی بماند، همچنین انتظار میرود که گوگل پلی رشد بیشتری خواهد داشت و ممکن است
گوی سبقت را از اپ استور در زمینهی سود بگیرد.
اینکه مخاطبان شما چه کسانی هستند، کجا زندگی میکنند، قابلیتهایی که میخواهند و بودجه و محدودیت زمانی توسعه اپلیکیشن شما مشخص میکند که ساخت اپلیکیشن را باید در ابتدا برای کدام پلتفرم انجام دهید.
اگر به دنبال کسب درآمد از ساخت نرم افزار موبایل هستید iOS برایتان مناسب است.
اگر میخواهید ساخت نرم افزار موبایل خود را سریعتر انجام دهید باز هم iOS بهتر است.
البته اگر به دنبال هدف قرار دادن بازارهای جهانی و مخاطبان بیشتر و همچنین استفاده از قابلیتهای بیشتر در اپلیکیشن خود هستید پس اندروید بهتر خواهد بود.
زمانی که اپلیکیشن خود را برای یک پلتفرم ساختید و اشکالهای آن را برطرف کردید ممکن است ببینید که در پلتفرم دیگر نیز مخاطبان زیادی خواستار اپلیکیشن شما هستند. پس بهتر است که در هر دو صورت اپلیکیشن خود را خوب طراحی کرده و توسعه دهید.