وب اپلیکیشن چیست؟

سفارش ساخت اپلیکیشن

امروزه در دنیای رسانه‌ای، ممکن است در هر موقعیتی نام وب اپلیکیشن یا برنامه تحت وب را شنیده باشیم. وب اپلیکیشن‌ها، نرم‌افزارهایی هستند که با استفاده از اتصال به اینترنت می‌توانید به اطلاعات درون آن‌ها دسترسی پیدا کنید و حتی پس از قطع اتصال اینترنت نیز از مطالب آن بهره‌مند شوید.  در حال حاضر، صاحبان سایت‌ها سعی می‌کنند تا علاوه بر سایت، یک عدد برنامه تحت وب نیز برای آن طراحی کنند. سفارش ساخت اپلیکیشن تحت وب باید به افراد متخصص که در این زمینه تجربه دارند، داده شود. در ادامه‌ی این مقاله معرفی کامل وب اپلیکیشن می‌پردازیم.

معرفی وب اپلیکیشن

وب اپلیکیشن‌ها برنامه‌هایی هستند که داده‌های آن‌ها بر روی یک سرور قدرتمند ذخیره شده‌است. وب اپلیکیشن‌ها را عموما در هر مرورگری می‌توان استفاده کرد ولی بعضی موارد هستند که تنها در یک یا چند مرورگر خاص امکان دسترسی دارند.

در برخی از برنامه‌های تحت وب می‌توان خدماتی را با توجه به سفارش ساخت اپلیکیشن مورد نظر ارائه کرد. از یک وب اپلیکیشن خدمات بانکی ساده گرفته تا بازی‌های آنلاین، همه جزو برنامه‌های تحت وب به شمار می‌آیند که صاحبان آن‌ها، قراردادی را مبنی بر سفارش ساخت اپلیکیشن، با شرکت‌های معتبر این حوزه امضا کرده‌اند.‌

ویژگیهایی که در هنگام سفارش ساخت اپلیکیشن، به آنها توجه کنید

در این قسمت از مقاله، قصد داریم شما را با انواع ویژگی‌هایی که یک وب اپلیکیشن باید داشته باشد، آشنا کنیم. با ما همراه باشید تا بدانید در هنگام سفارش ساخت اپلیکیشن، باید به چه نکاتی توجه کنید.

·         نبود محدودیت در سیستم عامل‌های متفاوت

وب اپلیکیشن‌ها محدودیتی برای استفاده ندارند. یعنی تفاوتی ندارد که شما از سیستم عامل اندروید استفاده می‌کنید یا IOS. در حال حاضر افراد برای اطلاع اپلیکیشن‌های قابل استفاده‌ی هر سیستم عامل باید به اپلیکیشن مخصوص دانلود اپلیکیشن‌ها مراجعه کند.

 با ساخت وب اپلیکیشن‌ها، در هر دو نوع سیستم‌ عامل‌های اندروید و IOS، به راحتی می‌توانید انواع وب اپلیکیشن‌ها را به راحتی اجرا کنید. هر وب اپلیکیشن ویژگی‌هایی دارد که در زمان سفارش ساخت اپلیکیشن با توجه به نیازهای هر کسب‌وکار تعیین می‌شود.

web application

·         عدم نیاز به حجم قابل توجی از رم دستگاه

برای اینکه انسان‌ها بتوانند از اپلیکیشن‌ها استفاده کنند، فضای محدودی از رم در اختیارشان گذاشته شده‌است. قسمتی از حجم این رم‌ها با هر برنامه‌ای که دانلود می‌کنید، اشغال می‌شود و هر چند وقت یک بار ناچار هستید قسمتی از آن را آزاد کنید. در حالیکه با استفاده از برنامه‌های تحت وب، فضایی از گوشی شما اشغال نمی‌شود.

·         سفارش ساخت اپلیکیشن‌ در سیستم‌های متفاوت

وب اپلیکیشن‌ها بر خلاف برنامه‌ها که محدود به یک سیستم هستند، با همه نوع سیستمی سازگار شده و قابل استفاده هستند. این ویژگی در هنگام سفارش ساخت اپلیکیشن، با توجه به سلیقه شما، شخصی‌سازی می‌شود. به عنوان مثال برنامه‌هایی وجود دارند که مختص کامپیوتر هستند و در گوشی امکان استفاده از آن‌ها وجود ندارد. با این وجود برنامه‌های تحت وب، در همه سیستم‌ها از جمله گوشی و لپ‌تاپ قابل بارگذاری هستند و نحوه نمایش آن‌ها نسبت به ابعاد صفحه نمایش، متغیر است.

·         صرفه‌جویی در حجم اینترنت و زمان

شما برای استفاده از اپ‌ها ناچار هستید ابتدا آن‌ها را دانلود و نصب کنید و سپس از خدمات آن‌ها بهره‌مند شوید. در این شرایط به زمان و حجم اینترنت بالایی نیاز دارید. در صورتی که می‌توانید در زمان بسیار کوتاه‌تر و مصرف اینترنت کمتر، از همان خدمات در وب اپلیکیشن‌ها استفاده کنید.

·         ایجاد قابلیت ویژگی امنیت در هنگام سفارش ساخت اپلیکیشن

یکی از ایراداتی که می‌توان به اپلیکیشن‌ها گرفت، به روزرسانی مداوم آن‌ها است. ولی در برنامه‌های تحت وب خبری از این ویژگی نیست و به دلیل استفاده از سرویس ورکر به طور دائم به روز می‌شوند. افراد می‌توانند پس از سفارش ساخت اپلیکیشن، خودشان به طور مداوم ویژگی‌های آن را ویرایش و به روزرسانی کنند. همچنین برنامه‌های تحت وب نسبت به سایر برنامه‌ها، از امنیت PWA بالاتری برخوردار هستند.

pwa

تفاوت وب اپلیکیشن و اپلیکیشن

مهم‌ترین تفاوتی که وب اپلیکیشن‌ها با اپلیکیشن‌ها دارند، عدم نیاز به اینترنت است. برنامه‌های تحت وب برای ارائه خدمات، به اتصال به اینترنت نیاز دارند و پس از بارگیری صفحه مورد نیاز می‌توانید اتصال خود را قطع کنید. این وب اپلیکیشن‌ها برای ارائه خدمات متفاوتی طراحی شده‌اند. از جمله آن‌ها می‌توان به ارائه خدمات بانکی، حمل و نقل، بازی‌های آنلاین، تبدیل واحد و… اشاره کرد. درحالیکه اپلیکیشن‌ها به هیچ گونه اتصالی نیاز ندارند و شما به راحتی و بدون استفاده از اینترنت می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

یکی دیگر از تفاوت‌هایی که به دلیل اتصال به اینترنت ممکن است ایجاد شود، سرعت و سهولت استفاده است. وب اپلیکیشن‌ها ممکن است به واسطه نیاز به اینترنت سرعت کمتری برای رفتن به صفحات متفاوت، داشته باشند. ولی اپ‌ها به دلیل آفلاین بود، سرعت بیشتری نسبت به برنامه‌های تحت وب دارند.

difference-between-webapp-and-app

برنامه‌های تحت وب چگونه طراحی می‌شوند؟

زبان‌های برنامه نویسی متعددی برای طراحی وب اپلیکیشن وجود دارد که کاملا تخصصی هستند و تنها افراد کاربلد و تحصیل کرده در این رشته، توانایی طراحی آن‌ها را دارند. این کار با توجه به سفارش ساخت اپلیکیشنی که داده‌اید، انجام می‌شود. زبان‌های مورد استفاده برای طراحی ساید و سرور وب اپ‌ها متفاوت است. معمولا برای طراحی طرف مشتری و ساید وب اپ‌ها، از زبان‌هایی مانند HTML5، JAVASCRIPT و CSS می‌شود. در سمت سرور نیز، از زبان‌هایی مانند پاپیون، جاوا و روبی استفاده می‌شود.

اطلاعات بیشتر درباره‌ی زبان‌های برنامه نویسی را در مقاله‌ی ” ۵ زبان برنامه نویسی پرکاربرد در ساخت اپلیکیشن موبایل ” بخوانید.

چگونه می‌توان از وب اپ‌ها به صورت آفلاین استفاده کرد؟

در ابتدا باید به این موضوع توجه کنید که منظور از استفاده آفلاین این است که در هنگام ورود به شبکه اینترنت متصل باشید تا صفحه مورد نظر باز شود ولی پس از آن می‌توان اینترنت خود را خاموش کرده و از اطلاعات درون وب اپ استفاده کرد.

 این ویژگی وب اپلیکیشن‌ها به دلیل وجود قابلیتی به نام مخزن برنامه در آن‌ها است. در مخزن ویژگی‌های متعددی ذخیره می‌شود که در هنگام ثبت قرارداد سفارش ساخت اپلیکیشن، به آن‌ها اشاره می‌شود. زمانی که شما وارد یک برنامه تحت وب می‌شوید، تمام اطلاعات آن در حافظه مخزن برنامه ذخیره می‌شود. به همین دلیل است که حتی زمانی که اینترنت شما بسته است، می‌توانید صفحه مورد نظر را ببینید.

چند نوع وب اپ برای سفارش ساخت اپلیکیشن وجود دارد؟

·         وب اپ استاتیک

این وب اپ‌ها با استفاده از زبان برنامه نویسی HTML و CSS انجام می‌شود که در زمان سفارش ساخت اپلیکیشن، با توجه به انتخاب صاحبین کسب‌وکار انتخاب می‌شود. اگر فردی پس از طراحی برنامه تحت وب خود قصد ویرایش آن را داشته باشد، ناچار است مدت زمان زیادی را برای این کار صرف کند. درصورتی که با استفاده از زبان‌های برنامه نویسی دیگر، می‌تواند به راحتی و در مدت کمی ویرایشات لازم را انجام دهد.

·         سفارش ساخت اپلیکیشن داینامیک

این نوع از وب اپلیکیشن نسبت به سایر آن‌ها از سرعت بارگذاری و کیفیت بالاتری برخوردار است. در این نوع از وب اپ‌ها، طراح به راحتی می‌تواند تغییراتی را در آن به وجود آورد بدون اینکه مانند وب اپ استاتیک، زمان زیادی بر روی آن صرف کند.

·         سفارش ساخت اپلیکیشن به سبک اپ فروشگاه آنلاین

وب اپ‌های فروشگاهی معمولا از نظر ویژگی، مانند سایر برنامه‌های تحت وب هستند. با این تفاوت که به دلیل پشتیبانی از پرداخت‌های بانکی، از پیچیدگی‌های بیشتری برخوردار بوده و در هنگام سفارش ساخت اپلیکیشن باید به طراحان یادآوری شود. در نظر داشته باشید تیم تولید کننده‌ی وب اپلیکیشن، اهمیت زیادی دارد؛ برای اطلاعات بیشتر مقاله‌ی ” اهمیت تیم تولید کننده اپلیکیشن در ساخت اپلیکیشن ” را مطالعه کنید.

·         برنامه تحت وب تصاویر متحرک

در وب اپ‌هایی مانند آپارات، تنها از ویدئو استفاده می‌شود و استفاده از متن در آن‌ها امکان‌پذیر نیست.

·         وب اپ سرور

این وب اپلیکیشن تنها مربوط به استفاده طراحان سایت، مدیران و مالتی مدیا‌ها است. در هنگام طراحی وب اپلیکیشن، علاوه بر طراحی صفحه‌ای که مربوط به استفاده عموم مردم و بازدیدکنندگان است، صفحه‌ای نیز طراحی می‌شود که مدیران از طریق آن، بتوانند تغییرات لازم را در وب اپ مورد نظر ایجاد کنند و اطلاعات و مطالب مورد نیاز را بر روی آن درج کنند.

وب اپلیکشن، بعد جدید دنیای فناوری

وب اپلیکیشن‌ها، نرم افزارهایی هستند که استفاده از آن‌ها با اتصال به اینترنت امکان پذیر است. آن‌ها با توجه به قرارداد سفارش ساخت اپلیکیشن، در انواع متفاوت و با کاربردهای مختلفی طراحی می‌شوند که در هر کدام، از زبان‌های متفاوت برنامه نویسی استفاده می‌شود. این وب اپلیکیشن‌ها از نظر برخی ویژگی‌ها شبیه به اپ‌ها هستند و در برخی موارد با آن‌ها تفاوت‌های چشمگیری دارند.

می‌توانید برای سفارش ساخت اپلیکیشن و انواع وب اپ‌ها، با ما تماس بگیرید.

اگر این مطلب رو دوست داشتید، می تونید با دوستاتون به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *