بهترین زبان برنامه‌نویسی برای ساخت اپلیکیشن موبایل

معرفی بهترین زبان‌های برنامه نویسی

از زمانی که دستگاه‌های تلفن همراه محبوب شدند، همه به فکر ساخت اپلیکیشن موبایل افتادند. حدود ده سال است که سیستم اندروید در جایگاه اول پلتفرم‌های طراحی اپلیکیشن قرار گرفته و زبان‌های متعددی برای طراحی در این سیستم به‎وجود آمده‌اند تا زمانی که کریس لاتنر در شرکت اپل (Apple) زبانی مخصوص پلتفرم ios نیز عرضه کرد.

اگر شما قصد شروع کار در زمینه ساخت اپلیکیشن موبایل را دارید، باید اول پلتفرم خود را انتخاب کنید. (آیا می‌خواهید با اندروید کار کنید یا ‌ios را ترجیح می‌دهید؟) و سپس به سراغ انتخاب یک زبان برنامه‌نویسی بروید. در این مقاله ۵ مورد از معروف‌ترین زبان‌های ساخت اپلیکیشن موبایل را بررسی می‌کنیم؛ پس با ما همراه باشید.

زبان‌های برنامه‌نویسی برای ساخت اپلیکیشن موبایل

انتخاب تنها یک زبان به‌عنوان بهترین زبان برنامه‌نویسی، برای ساخت اپلیکیشن موبایل غیرممکن است. تنوع زبان‌های موجود برای ساخت اپلیکیشن موبایل زیاد است و هرکس می‌تواند با زبانی که احساس راحتی می‌کند، کار کند. با ما باشید تا لیستی از معروف‌ترین زبان‌ها، برای ساخت اپلیکیشن موبایل را با هم ببینیم:

۱٫     زبان جاوا (java)

زبان جاوا، زبان رسمی اندروید است. این زبان توسط جیمز گاسلینگ ابداع شد و حدودا ۲۰ سال است که جزو اصلی‌ترین زبان‌ها برای ساخت اپلیکیشن موبایل به‌حساب می‌آید. این زبان با حدود ۲۳ درصد استفاده، در رتبه اول لیست محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی برای ساخت اپلیکیشن موبایل قرار دارد.

سیستم عامل اندروید با زبان جاوا نوشته ‌شده‌ است و به‌همین دلیل سایت گوگل کاملا از زبان جاوا پشتیبانی می‌کند؛ بنابراین جاوا بهترین زبان برای ساخت اپلیکیشن‌ موبایل است و برنامه‌های ساخته‌شده با این زبان روی تمامی پلتفرم‌ها قابل اجرا هستند.

آیا ویژگی‌های خوب این زبان را می‌دانید؟ اگر نمی‌دانید به قسمت بعدی توجه کنید:

ویژگی‌های خوب زبان جاوا

جاوا به‌دلیل دارا بودن ویژگی‌های زیر بهترین زبان برای ساخت اپلیکیشن موبایل است:

  • زبان جاوا شیء گراست.
  • یادگیری و خواندن آن آسان است.
  • هزاران ویدیو و کتاب برای یادگیری زبان جاوا به‌صورت رایگان دردسترس است.
  • ·          در زبان جاوا IDE قدرتمندی وجود دارد که فرایند کدنویسی را آسان و از خطا جلوگیری می‌کند.
  • این زبان از API تکمیلی پشتیبانی می‌کند.

البته زبان جاوا باوجود تمام ویژگی‌های خوب، مورد استقبال ایرانیان قرار نگرفته‌است! می‌دانید چرا؟ در ادامه به پاسخ این موضوع می‌پردازیم.

چرا ایرانیان از زبان جاوا استقبال نکردند؟

زبان جاوا پیچیده است! این پیچیدگی مانند غولی بر سر راه افرادی که به‌تازگی شروع به یادگیری ساخت اپلیکیشن موبایل کردند، می‌ایستد و مانع استفاده ‌آن‌ها از این زبان می‌شود. اگر اولین بار است که به‌سراغ برنامه‌نویسی برای ساخت اپلیکیشن موبایل می‌روید، باید با این غول مبارزه کنید!  

با همه این پیچیدگی‌ها نمی‌توانیم جاوا را زبانی بد بدانیم. اگر این زبان را یاد بگیرید، قادر به طراحی هر اپلیکیشنی برای موبایل هستید. آیا بهترین راه برای ساخت اپلیکیشن موبایل با زبان جاوا را می‌دانید؟

بهترین راه استفاده از زبان جاوا برای ساخت اپلیکیشن موبایل

بهترین راه برای ساخت اپلیکیشن موبایل در جاوا استفاده از برنامه اندروید استدیو است. این برنامه در طی سال‌های گذشته هر روز شفاف‌تر و قو‌ی‌تر شده و امروز به‌ یکی از بهترین برنامه‌ها برای برنامه‌نویسی با جاوا تبدیل شده ‌است.

برنامه‌نویسی با جاوا سخت است! اما مطمئن باشد ارزش تلاش کردن را دارد! تا اینجا با زبان جاوا آشنا شدید، برای آشنایی با بقیه زبان‌ها با ما همراه باشید!

۲٫     زبان پایتون (Python)

اگر از زبان جاوا دل خوشی ندارید، پیشنهاد ما، زبان پایتون است. این زبان، زبان طراحی برنامه‌های قدرتمندی مانند یوتیوب، اینستاگرام و اسپاتی‌فای است. زبان پایتون در بسیاری از دانشگاه‌های دنیا برای ساخت اپلیکیشن موبایل تدریس می‌شود و شما با این زبان قادر به طراحی وب‌سایت، طراحی اپلیکیشن و توسعه GUI هستید.

اگر می‌خواهید برای برنامه‌نویسی با زبان پایتون کار کنید، باید بدانید که اندروید از برنامه‌های نوشته‌شده با این زبان پشتیبانی نمی‌کند! اما نگران نباشید! برنامه‌هایی تولید شده‌اند که به شما اجازه می‌دهند برنامه نوشته‌شده در زبان پایتون را به یک فایل  APKتبدیل کنید و سپس آن را روی دستگا‌ه‌های اندرویدی نصب کنید. می‌توانید برای آشنایی بیشتر با زبان پایتون، این مقاله را مطالعه کنید.

۳٫     زبان کاتلین (Kotlin)

اگر اولین بار است شروع به ‌برنامه‌نویسی کردید، به شما زبان کاتلین را پیشنهاد می‌کنم. زبان کاتلین به‌عنوان دومین زبان رسمی برنامه‌نویسی اندروید معرفی شده‌ است. تفاوت این زبان با جاوا در میزان پیچیدگی آن‌هاست؛ زبان کاتلین پیچیده نیست و روی کاهش اندازه کدنویسی‌ها تمرکز دارد و کار را برای ساخت اپلیکیشن موبایل راحت‌تر می‌کند.

با توجه به ‌این‌که کدها کوتاه شده‌اند، در این زبان خطاهایی مانند Null point exceptions و Excuses وجود ندارد و برنامه‌های نوشته‌شده با این زبان، فضای کمی را اشغال می‌کنند.

۴٫     زبان سی شارپ (#C)

این زبان فوق‌العاده توسط شرکت ماکروسافت تولید شده‌است. این شرکت با استفاده از تمام نکات خوب زبان جاوا و بهینه‌سازی آن‌ها، زبانی قدرتمند را تولید کرده است. این زبان علاوه‌بر شی گرا بودن، جزء گرا نیز است.

زبان سی­شارپ، محبوب‌ترین زبان برای ساخت اپلیکیشن موبایل در ایران است. شما می‌توانید از این زبان علاوه‌بر ساخت اپلیکیشن موبایل، در برنامه‌نویسی ویندوز و طراحی سایت نیز استفاده کنید.

 زبان سی شارپ برای مدتی طولانی به NET Framework متکی و فقط در سیستم ویندوز قابل اجرا بود. اما در سال ۲۰۱۴، شرکت ماکروسافت با ایجاد تغیراتی، این زبان را بر روی بسیاری از پلتفرم‌ها قابل اجرا کرد.  

۵٫     زبان سویفت (Swift)

زبان سویفت توسط شرکت اپل، در سال ۲۰۱۴، در کنفرانس جهانی توسعه­دهندگان اپل ارائه و به بهترین زبان برای ساخت اپلیکیشن موبایل برای سیستم عامل ios تبدیل شد. در سال ۲۰۱۵ شرکت اپل اعلام کرد، این زبان علاوه‌بر پلتفرم اپل، روی لینوکس نیز قابل اجراست.

یکی از ویژگی‌های خوب این زبان ران‌تایم یا دیدن لحظه‌ای نتایج است. یعنی شما با نوشتن هر کد می‌توانید همان لحظه تغییرات را ببینید.

تجربه‌ای ایده‌آل در دنیای ساخت اپلیکیشن‌ها!

اگر شما به‌تازگی شروع به ساخت اپلیکیشن موبایل کردید، باید با‌توجه به پلتفرمی که روی آن کار می‌کنید، زبانی را انتخاب و برای یادگیری کامل آن تلاش کنید. جاوا، پرکاربردترین زبان در دنیاست؛ درحالی که در ایران زبان سی شارپ طرفداران بیشتری دارد. مقاله‌ی ” ۱۰ نکته ضروری در طراحی و ساخت اپلیکیشن موبایل ” را می‌توانید برای اطلاعات بیشتر از اینجا مطالعه کنید.

هیچ زبانی بد نیست! فقط هر سلیقه‌ای، زبان خاصی را می‌پسندد. شما چه زبانی را برای ساخت اپلیکیشن موبایل ترجیح می‌دهید؟ آیا تابه‌حال با زبان‌های معرفی شده بالا کار کرده‌اید؟ مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات و تجربه‌های شما هستیم!

اگر این مقاله را پسندیدید، می‌توانید آن‌را با دوستان‌تان به اشتراک بگذارید! 

اگر این مطلب رو دوست داشتید، می تونید با دوستاتون به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *