۱۰ نکته ضروری در طراحی و ساخت اپلیکیشن موبایل

با گذشت زمان و به طور روزانه، ما بیشتر از روز قبل به گوشی‌های تلفن همراه خود وابسته می‌شویم، البته نه به خود گوشی که به توانمندی‌هایش! به عبارتی اپلیکیشن‌هایی که بر روی گوشی‌های همراه نصب می‌شوند تمام قدرت یک گوشی هستند که هر چه بیشتر توسعه پیدا کنند و کاربرد بیشتری از خود نشان بدهند، توانایی جذب مخاطب بیشتری نیز خواهند داشت و این موضوع اصلا شوخی نیست که امروزه کاربران ۸۵ درصد از وقت خود را برای کار کردن با اپلیکیشن‌ها اختصاص می‌دهند. ما در این مقاله در مورد ساخت اپلیکیشن موبایل و اقداماتی که سبب می‌شوند تا یک اپلیکیشن کاربردی‌تر و عملگرا تر خود را ارائه کند، با شما صحبت خواهیم کرد.

نکات مهم ساخت اپلیکیشن موبایل

شاید لازم به گفتن این نکته نباشد اما شما حتما نباید یک برنامه‌نویس باشید تا بتوانید اپلیکیشن موبایل طراحی کنید. دانستن این موضوع شاید بتواند دنیای شما را به کل تغییر دهد، مدت‌هاست که فرآیند ساخت اپلیکیشن بسیار ساده شده و اشخاص بدون داشتن دانشی خاص از برنامه‌نویسی، اپلیکیشن‌های زیادی را ساخته و به راحتی توسعه می‌دهند. در این قسمت ما نکات کلیدی و مهم ساخت اپلیکیشن موبایل را به شما خواهیم گفت تا خیلی سریعتر به نتیجه دلخواه دست‌یابید.

  • شناخت به موقع نیاز کاربر

بگذارید جمله‌ای طلایی را به شما آموزش دهم: FIND THE GAP! شکاف را پیدا کن! این جمله شاید گویا نباشد اما منظور آن این است که نیاز را به موقع و درست تشخیص بده و این یعنی همان پیدا کردن شکاف و پر کردنش با متریال مناسب. برای ساخت اپلیکیشن موبایل در ابتدا باید نیاز کاربران را تشخیص داد. بهترین راه برای شناخت نیاز کاربران این است که در بازار به خوبی جستجو کنید و مطمئن شوید که اپلیکیشن مورد نظر شما کاملا کاربردی و منطبق با نیاز کاربران است. تشخیص به موقع و البته پاسخگو بودن اپلیکیشن مدنظر شما، گامی مهم در طراحی و ساخت اپلیکیشن موبایل مد نظر شما خواهد بود.

  • ترسیم تصویری واضح از ایده اولیه

این گام از طراحی و ساخت اپلیکیشن موبایل نیز مهم‌تر است. بعد از انجام و گذراندن مرحله تحقیق باید ایده خود را تجسم و ترسیم کنید. این بدان معناست که باید تصویری واضح و شفاف از آن در نظر گرفته و آن را با تمام امکانات و ریزه‌کاری‌هایی که دارد به‌تصویر بکشید. هیچ احتیاجی به وسواس داشتن و حساسیت نشان دادن نیست. همه چیز را در مرحله اول به راحتی بر روی کاغذ پیاده کنید و سپس مرحله‌ به مرحله ساخت و پرداخت آن را پیش ببرید. بهتر است تمام مراحل مکتوب و تا جایی که می‌توانید خیلی ساده و بصورت دستی به تصویر در بیایند، این کار ذهن شما را به شدت باز خواهد کرد.

  • ابزارهای ساخت، بال‌هایی برای پرواز!

دوباره تکرار میکنم: برای ساخت اپلیکیشن موبایل نیازی به دانش و مهارت برنامه‌نویسی نیست. نکته جالب و قابل توجه این است که بسیاری از شرکت‌ها به خوبی نیاز شما را تشخیص داده‌اند و برنامه‌هایی را برای ساخت اپلیکیشن موبایل طراحی کرده‌اند تا کار شما را راحت‌تر کرده و شما را زودتر به هدفتان نزدیک کنند. بعنوان مثال پیشنهاد می‌دهی که وب سایت Bizness Apps mobile app builder را چک کنید و مشاهده کنید که در این سایت ابزار ساخت اپلیکیشن بطور کاملا رایگان در اختیار شما قرار داده شده‌اند. این اقدامات مفید شرکت‌ها به شما کمک خواهد کرد تا زمان کمتری را برای رسیدن به هدف خود صرف کنید.

  • نسخه آزمایشی را فراموش نکنید

پیشنهاد ما به شما این است که قبل از ساخت اپلیکیشن موبایل و ارائه نسخه نهایی به کاربران، یک نسخه دِمو یا همان آزمایشی ساخته و تمام کم و کاستی‌ها و مشکلات احتمالی را در آن نسخه پیدا کنید. این روش به شما کمک خواهد کرد تا پیش از ارائه نسخه نهایی تمام مشکلات و کاستی‌های احتمالی را تشخیص داده و آن‌ها را با بازنگری مجدد، به راحتی حل کنید. فراموش نکنید که تمامی مشکلات به راحتی قابل حل هستند، با آرامش کامل آن‌ها را شناسایی و مرتفع کنید.

  • دو کلید طلایی: نمایش اعلان‌ها و به اشتراک گذاری

تا اینجای کار شما نصف راه را برای ساخت اپلیکیشن موبایل طی کرده‌اید و تقریبا به قله رسیده‌اید. حال باید با رعایت نکات بعدی مابقی راه را نیز به سلامت طی کنید. همین ابتدای کار باید بگویم که آمارها نشان می‌دهند که از تمامی اپلیکیشن‌های نصب شده بر روی گوشی تنها ۵ عدد از آن‌ها بیشترین کاربری را دارند و مابقی کاملا بدون استفاده هستند. خب یک راه حل کاربردی این است که اپلیکیشن شما باید حتی در زمان استفاده نشدن با ارسال اعلان، کاربر را متوجه خود کند. ضمن اینکه شما باید این امکان را در برنامه خود فراهم کنید که کاربر بتواند اطلاعات خود را از طریق این اپلیکیشن با بقیه کاربران به اشتراک بگذارد. به همین راحتی شما اَپ خود را به دیگران بطور غیرمستقیم معرفی خواهیدکرد.

  • هم زیبایی ظاهر و هم زیبایی باطن!

زیبایی همیشه در هر کاری حرف اول را می‌زند اما نکته اینجاست که هرچه قدر هم ظاهر زیبا باشد اما درون تهی و خالی، طرفداران زیادی نخواهید داشت. این نکته در ساخت اپلیکیشن موبایل بسیار موثر است. کم نیستند افرادی که با اشتیاق به ظاهر زیبا برنامه شما را انتخاب می‌کنند اما بعد از یک گذر کوتاه و بی‌فایده بودن یا اصولی نبودن، آن را براحتی حذف می‌کنند. برای مثال به توئیتر توجه کنید، ظاهری مناسب با نام برنامه دارد و با استفاده از قابلیت رانش ابری توانسته حجم عظیم اطلاعات را با سرعتی بسیار چشمگیر کنترل کند.

  • بررسی نهایی و دقیق پیش از انتشار

وقتی قسمت اعظم ساخت اپلیکیشن موبایل شما به پایان رسید، عجله نکنید و دوباره تمامی قسمت‌ها را ریزبه‌ریز بررسی کنید. تمام جزئیات بازنگری مجدد شوند. بهتر است در همان ابتدا اپلیکیشن خود را برای هر دو پلتفرم iOS و اندروید بهینه‌سازی کنید. در هنگام آزمایش و بازبینی از این امکان که برای هر دو پلتفرم کاربردی و قابل اجرا باشد نیز مطمئن شوید. ضمنا تبلت‌ها و iPod ها نیز از فراموش نشوند.

  • رفع تمامی اشکالات در اولین فرصت

با تمام وجود آرزو می‌کنیم مراحل ساخت اپلیکیشن موبایل شما بدون نقص و مشکل طی شده‌باشند و همه چیز به بهترین نحو ممکن انجام شده‌باشد اما اگر نقصی پیش آمد اصلا نگران نباشید! بطور حتم در مراحل انجام کار چند مورد جزئی و پیش‌پا افتاده فراموش شده‌اند. هیچ واهمه‌ای نداشته باشید و تمام مشکلات را با آسودگی حل کنید، ضمن اینکه از تمامی آن‌ها درس بگیرید. در ضمن فراموش نکنید که هرچه کار با اپلیکیشنی که ساختید راحت‌تر باشد، کاربردی‌تر و پرطرفدار‌تر خواهد بود.

  • تبلیغات و ایجاد اشتیاق؛ پیشنهاد آخر ما

بعد از تمام کردن تمام مراحل که پیشتر در مورد آن‌ها توضیح دادیم، برای اپلیکیشن خود یک تیزر کوتاه و تبلیغاتی فراهم کنید و با درنظر گرفتن یک زمان مناسب و اعلام آن به کاربران، اقدام به اطلاع‌رسانی اپلیکیشن خود کنید. اگر ممکن است هم در فضای مجازی و هم در نشریات کاغذی، تبلیغات خود را توسعه داده و به گوش همگان برسانید. به هر حال ساخت اپلیکیشن موبایل اگرچه کار سختی نیست اما چندان هم راحت و بی‌دردس نیست و شما که تا این قسمت را پیش آمده‌اید، بدون شک زحمات فراوانی را متحمل شده و تلاش زیادی کرده‌اید.

سخن پایانی

ما در این مقاله تلاش کردیم که ۱۰ مرحله مهم و ضروری برای ساخت اپلیکیشن موبایل را برا شما بازگو کنیم. البته باز هم متذکر می‌شویم که گام اصلی در ساخت اپلیکیشن موبایل این است که شما در ابتدا مشکل و کمبود اصلی را تشخیص داده و با درنظر گرفتن آن برنامه خود را بسازید. در انتها اگر موردی از قلم انداخته شد که ما آن را یادآوری نکردیم، شما آن را با ما به اشتراک بگذارید.

اگر این مطلب رو دوست داشتید، می تونید با دوستاتون به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *