اپلیکیشن‌ها با نسل‌های مختلف انسان چه می‌کند؟

با ایجاد فضای مجازی و به دنبال آن ساخت اپلیکیشن موبایل، انسان در مرحله جدیدی از سیرِ تکامل خود قرار گرفته است. البته مسئله این است که این جادوی تکنولوژی با نسل‌های مختلف انسان چه کرده است؟ آیا کیفیت زندگی او را بهبود بخشیده یا به او آسیب رسانده است؟

 بعد از ساخت اپلیکیشن موبایل و همه‌گیر شدن استفاده از آن‌ها، نظرات مختلفی در مورد اپ‌ها ارائه شد. برخی حتی تصور زندگیِ بدون استفاده از اپلیکیشن‌ها را هم دشوار می‌دانند و معتقد هستند که خواه یا ناخواه آن‌ها به بخش مهمی از زندگی ما تبدیل شده‌اند. اما برخی از افراد هم معتقد هستند که ساخت اپلیکیشن موبایل، انسان‌ها را از طبیعت خود دور کرده و افراد جامعه در مقابل آن آسیب‌پذیر هستند.

در این مقاله سعی می‌کنیم تا تاثیر ساخت اپلیکیشن موبایل، بر روی نسل‌های مختلف انسان را بررسی کنیم. آیا این تاثیرات در جهت مثبت صورت گرفته یا در جهت منفی؟ اگر تاثیر ساخت اپلیکیشن موبایل بر روی انسان رضایت‌بخش نباشد، چه اقداماتی برای کنترل آثار مخرب ساخت اپلیکیشن موبایل بر روی انسان باید انجام داد؟!

ساخت اپلیکیشن موبایل چیست؟

اپلیکیشن، برنامه‌ا‌ی کاربردی است که برای اجرا و استفاده در موبایل طراحی شده است. اپلیکیشن‌ها را می‌توان از پلتفرم‌های مختلف دریافت کرد. با ساخت اپلیکیشن موبایل، کارهای روزمره انسان با سرعت و دقت بیشتری انجام می‌شود. بنابراین آن‌ها به جزء جدایی‌ناپذیر زندگی انسان تبدیل شده و  در زمینه‌های مختلفِ سرگرمی، خدماتی و آموزشی ارائه می‌شوند.

جهت مطالعه مقاله “توسعه اپلیکیشن­های موبایل” از این لینک اقدام کنید.

تاثیرات مثبت اپلیکیشن‌ها بر نسل‌های مختلف جامعه

ایجاد فضای مجازی و ساخت اپلیکیشن موبایل، فصلی نو در سبک زندگی انسان‌ها را رقم زد. این پیشرفت‌های تکنولوژیکی باعث تغییر سبک زندگی از سنتی به ماشینی شد. بشر با استفاده از این ابزارها سریع‌تر، دقیق‌تر و راحت‌تر به امور روزانه خود می‌پردازد. از همه مهم‌تر با ساخت اپلیکیشن موبایل، انسان‌ها فرصت تجربه دنیای مجازی و جدید را داشتند.

با ورود اینترنت و فضای مجازی به زندگی، انسان‌ها قادر هستند در هر جا و هر زمان با دورترین نقاط دنیا ارتباط داشته باشند. انجام امور بانکی، پرداخت قبوض، پرداخت اقساط، گرفتن تاکسی، سفارش غذا، خریدکالا و حتی دریافت آموزش از دورترین نقاط جهان از مهم‌ترین کاربردهای اپلیکیشن در زندگی روزانه ما انسان‌ها است.  در مقاله “مزیت‌های ساخت اپلیکشن موبایل” به مزایای دیگر ساخت اپلیکیشن موبایل اشاره شده است.

 اما با وجود همه این مزیت‌ها، ساخت اپلیکیشن موبایل معایبی هم به همراه دارد که قابل چشم پوشی نیست. برای کنترل این معایب و عوارض مخرب استفاده از فضای مجازی، باید راهکارهای مناسبی جستجو و ارائه شود.

می­توانید جهت مطالعه مقاله “ساخت اپلیکیشن موبایل جهت بازاریابی محتوا” از طریق این لینک استفاده کنید.

تاثیر منفی اپلیکیشن‌ها بر نسل‌های مختلف جامعه

همان طور که گفتیم با ورود اینترنت به زندگی انسان‌ها و ساخت اپلیکیشن موبایل، زندگی انسان دگرگون، ارتباطات و کسب خدمات آسان‌تر شد. اما در عین حال، ساخت اپلیکیشن موبایل و استفاده بیش از اندازه از فضای مجازی، تاثیراتی منفی بر نسل‌های مختلف جامعه گذاشته است. هر نسل متناسب با سطح آگاهی و میزان حساسیت روحیه ممکن است در برابر این تاثیرات منفی آسیب ببیند. اما در میان نسل‌های مختلف جامعه، کودکان و نوجوانان بیشتر آسیب‌پذیر هستند. از این رو برخی از مهم‌ترین آسیب‌هایی که با فضای مجازی و ساخت اپلیکیشن موبایل به بشر می‌رسد را بررسی می‌کنیم.

افزایشِ اضطراب

ساخت اپلیکیشن موبایل با اهداف مختلف مثل بازی، سرگرمی، ارائه خدمات و حضور در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌گیرد. حضور در فضای مجازی، باعث افزایش اضطراب و نگرانی افراد جامعه و کاربران می‌شود. به عنوان مثال مسائل مربوط به حفظ حریم شخصیِ کاربران، از مهم‌ترین چالش‌های ساخت اپلیکیشن موبایل است. با نصب یک شبکه‌ی اجتماعی مثل فیسبوک، توییتر، اینستاگرام می‌توانید به راحتی  افراد مختلف در هر جای جهان را دنبال کنید. اما مسائل مربوط به افشای تصاویر، اطلاعات خصوصی و شخصی کاربران همواره آنها را مضطرب و نگران کرده است.

نگرانی از افشای اطلاعاتِ خصوصی حتی تنها به کاربران این شبکه‌های اجتماعی محدود نمی‌شود، ممکن است فردی در این شبکه‌ها عضو نباشد اما تصاویر، فیلم و یا اطلاعات او، به راحتی در شبکه‌های اجتماعی پخش شده و باعث هتکِ حرمت و آبروی آن فرد شود. بنابراین ساختِ اپلیکیشن موبایل ممکن است ضربه‌های روحی سنگینی به نسل‌های مختلف جامعه وارد کند.

تغییر شکل ظاهری

با ساخت اپلیکیشن موبایل، ابزار بازی و سرگرمی همیشه در دسترس افراد مختلف جامعه به خصوص نوجوانان است. بنابراین از هر زمان و مکان، برای سرگرم کردن خود استفاده می‌کنند. استفاده بیش از حد از موبایل مشکلات جدی در شکل ظاهری کاربران، به‌خصوص در ستون فقرات و مهره‌های گردن ایجاد می‌کند. با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان در سنین رشد قرار دارند، اگر میزان استفاده آن‌ها از اپلیکیشن‌ها و فضای مجازی کنترل نشود، صدمات جدی به آنها می‌رسد. بنابراین ساخت اپلیکیشن موبایل، می‌تواند منجر به صدمات جسمی به افراد جامعه نیز شود.

کاهش قدرت بینایی

با ساخت اپلیکیشن موبایل، استفاده از این ابزار دیجیتالی افزایش یافت. در صورت استفاده بی‌رویه از موبایل، به قدرت بینایی افراد جامعه آسیب می‌رسد. بهتر است در جستجوی راه‌حلی برای حفظ کودکان و نوجوانان از صدمات موبایل باشید.

ساخت اپلیکیشن موبایل، در کاهش روابط واقعی بسیار تاثیر گذار است. به طور مثال همان قدر که شبکه‌های اجتماعی، ارتباطات مجازی را افزایش داده‌اند، به همان اندازه از میزان روابط واقعی افراد کاسته است. در میان نسل‌های مختلف جامعه، کودکان و کهنسالان بیش از همه در مقابل این کمبود روابط اجتماعی آسیب می‌بینند. پدر و مادرهایی که در این زندگی ماشینی، تمام روز خود را درگیر کار هستند، اگر بعد از کار هم به سراغ فضای مجازی بروند تقریباً دیگر هیچ زمانی را نمی‌توانند با فرزند خود بگذارنند.

کاهش روابط واقعی

 فرزندان بازی با والدین و دریافت محبت از سمت آن‌ها را دوست دارند. در صورتی که والدین زمان کافی با فرزندان سپری نکنند، آنها احساس تنهایی و ناامیدی کرده و ممکن است که دچار مشکلات روانی حاد شوند. از طرفی بسیاری از پدربزرگ و مادربزرگ‌ها با این شبکه‌ها اُنس نداشته و علاقه‌مند هستند تا آخر هفته‌ها را با فرزندانشان بگذرانند.

برای سفارش اپلیکیشن موبایل با ما تماس بگیرید.

راهکارهایی برای مقابله با تاثیرات منفی در فضای مجازی

ایجاد فضای مجازی و ساخت اپلیکیشن موبایل، تاثیرات مخربی را بر نسل‌های مختلف می‌گذارد. از این رو راهکارهایی برای کنترل استفاده از اپلیکیشن و تاثیرات منفی ناشی از آن ارائه شد. از جمله:

  • برخی از طراحان در هنگام طراحی و ساخت اپلیکیشن موبایل، اخطارهایی مثل “استفاده بیش از حد از شبکه اجتماعی” برای کاربر ارسال می‌کند. اما طبق تحقیقات، متاسفانه کاربران تنها تا حدود ۱۷درصد به این پیام‌ها پاسخ می‌دهند.
  • برای کاهش نگرانی و اضطراب افراد جامعه بهتر است مکانیزمی در اپلیکیشن‌ها ایجاد شود تا تصاویری که دستکاری شدند، از تصاویر واقعی متمایز شوند.
  • اپلیکیشن‌هایی مثل اینستاگرام، تصاویری را که ممکن است برای کاربران مشکل‌زا باشد را مشخص می‌کند تا کاربران در صورت تمایل آن‌ها را ببیند.
  • آگاه‌سازی دانش آموزان در مورد آثار مخربِ استفاده بیش از حد از شبکه مجازی از طریق همایش‌ها و وبینارها. 
اگر این مطلب رو دوست داشتید، می تونید با دوستاتون به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *