پایتون بهعنوان دومین زبان محبوب دنیا، یکی از سادهترین زبانهای برنامهنویسی است که بسیاری از برنامهنویسان برای ساخت برنامه و اپلیکیشنهای موبایل از آن استفاده میکنند. با افزایش تعداد کاربران گوشیهای هوشمند و افزایش تقاضا برای نصب انواع اپلیکیشنها باعث شده است تا از زبان برنامهنویسی پایتون برای توسعه اپلیکیشنهای موبایل بیشتر استفاده شود.
ازآنجاییکه محیط این برنامه به دلیل قابلدرک و ساده بودن در زمینههای طراحی وب، تحلیل داده، یادگیری ماشین، هوش مصنوعی، بلاکچین، و غیره کاربرد بسیاری دارد، لازم است که با روش ساخت برنامه با پایتون بیشتر آشنا شوید.
مهمترین ویژگیهای ساخت برنامه با پایتون
مهمترین ویژگی ساخت برنامه با پایتون سادگی و آسانی آن است که هر روز به میزان محبوبیت آن اضافه میشود. پایتون در عین سادگی زبان برنامهنویسی قدرتمند و منعطفی است که ساختاری بسیار منظم دارد و کدنویسی در آن بسیار راحت است.
این زبان برنامهنویسی به دلیل تمرکز بر خوانایی، هرکسی میتواند کدهای آن را بخواند و ارتباط برقرار کند و از این نظر دارای ویژگیهای قابلتوجهی است که آن را به زبانی جذاب برای توسعهدهندگان تبدیل کرده است. در ادامه به بیان برخی از این ویژگیها میپردازیم:
- زبان برنامهنویسی پایتون به زبان رایج انسانها نزدیک است و خوانایی بالایی دارد.
- زبانی ساده و استفاده از آن آسان و اجرای برنامهها با آن راحت است.
- پایتون با افزودن ماژولهای جدید قابل توسعه است.
- پایتون با سیستمهای عامل مختلف مانند گنو، لینوکس، ویندوز، MacOS و غیره سازگار است.
- دانلود پایتون رایگان است و بهسادگی قابل ویرایش و بازتوزیع است.
کاربردهای زبان پایتون
از مهمترین کاربردهای زبان برنامهنویسی پایتون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
- آنالیز داده
- طراحی و ساخت اپلیکیشنهای چندرسانهای
- طراحی وبسایت و اپلیکیشنهای تحت وب
- طراحی بازی
برای آشنایی بیشتر با زبان برنامه نویسی پایتون، مقالهی ” معرفی زبان برنامهنویسی پایتون ” را مطالعه کنید.
روش ساخت برنامه با پایتون
این روزها ساخت برنامههای اندرویدی و کدنویسی برای آنها علاوه بر زبانهای جاوا و کاتلین با زبانهای دیگری همچون پایتون نیز بسیار مرسوم شده است. پایتون با اهدافی همچون هوش مصنوعی، تحلیل داده، یادگیری ماشین و غیره طراحی شده است اما استفاده از کتابخانهها و ابزارهای واسط میتوان از آن برای اندروید نیز استفاده کرد. روش ساخت برنامه با پایتون بدین شکل است که ابزاری بهعنوان واسط این زبان را برای اندروید ترجمه کرده و خروجی قابلاجرا بر روی موبایل تولید میکند.
جهت ساخت برنامه با پایتون بهعنوان یکی از زبانهای برنامهنویسی اپلیکیشن باید ابتدا نسخه ۲ یا ۳ آن را در سیستمهای عامل ویندوز، لینوکس، مک و غیره نصب کنید. سپس بهصورت ساده و قدرتمند با بهکارگیری یک واسط گرافیکی همانند جنگو، CherryPy و غیره که یک چارچوب نرمافزاری تحت وب آزاد دارند، برنامههای کاربردی طراحی کرد.
ساخت برنامه با پایتون با منتقلکنندهها
منتقلکننده یا TRANSPILERS کدهای اسکی ASCII نوشته به زبان برنامهنویسی پایتون را به بایتکودهای CPython تبدیل میکند. سپس این بایتکودها سازگار با برنامه جاوا بازنویسی میشوند. در این روش میتوانید از شیهای نیتیو جاوا در پایتون استفاده کنید. بدین ترتیب برنامهنویسی با پایتون بدون ایراد و با سرعت به برنامههای نیتیو جاوا تبدیل خواهند شد.
پلتفرمهای تکنولوژیکی برای ساخت برنامه
با استفاده از پلتفرمهای تجاری مختلفی میتوان کدنویسی در پایتون را به طور مستقیم به اپلیکیشن اندروید تبدیل کرد. یکی از این پلتفرمها PyMob است که دارای ویژگیهای منحصربهفردی هستند. پلتفرم PyMob یکی از انواع پلتفرمهای مهم در فرایند ساخت برنامه با پایتون بهحساب میآید. ازآنجاییکه برنامهنویسی با زبان پایتون بسیار آسانتر از زبانهای C، جاوا و یا جاوا اسکریپ است با زبان پایتون میتوانید برای تمام پلتفرمهای اندروید و iOS کدهای نیتیو تولید کنید.
ساخت برنامه با پایتون با پلج بریف کیس
پلج بریف کیس یا Briefcase package یک پکیج مناسب برای انتقال کدهای نوشته شده در زبان پایتون به انواع کدهای نیتیو است که در پلتفرمهایی مانند اندروید و iOS و حتی ویندوز قابلاجرا است.
فریمورک کیوی
با استفاده از فریمورک کیوی یا Kivy Framework طراحی و کدنویسی برنامه بسیار سریع میشود. این فریمورک جهت تولید برنامه بر پایه اندروید در محیط پایتون بسیار کارآمد است. هنگام استفاده از این فریمورک خواهید دید که قسمتهای مختلف طراحی، اعم از پروتکلها و ورودیها و ابزارهای یک اپلیکیشن بهصورت آماده در آن وجود دارد.
برای آشنایی و اطلاعات بیشتر، مقالهی ” جامعترین آموزش kivy برای ساخت اپلیکیشن موبایل ” را مطالعه کنید.
ساخت برنامه با پایتون با QPython
یکی از روشهای تبدیل کد پایتون به اندروید استفاده از کتابخانه QPython است که شامل تفسیرکننده پایتون، کنسول و ادیتور است.
انواع ابزارهای مهم برای ساخت برنامه با پایتون
ازآنجاییکه اندروید بهصورت مستقیم از زبان پایتون پشتیبانی نمیکند، بنابراین برای ساخت برنامه با پایتون لازم است که از ابزارها و کتابخانههای زیر برای توسعه برنامه اندروید با استفاده از پایتون بهره ببریم.
ابزار BeeWare
BeeWare مجموعهای از ابزارها و کتابخانهها جهت توسعه و توزیع برنامههای کاربردی در پایتون است که شامل مواردی همچون Toga، کیف، Rubicon Java جهت کار با کتابخانههای جاوا و کتابخانه Rubicon ObjC جهت کار با کتابخانههای Objective C در آیفون و مک با استفاده از کد پایتون میباشد.
ابزار CherryPy برای ساخت برنامه با پایتون
CherryPy یک فریمورک، وب شیءگرا و قابلاجرا بر روی پایتون است که دارای قابلیت اجرای همزمان بر روی چندین سرور HTTP و سیستم انعطافپذیر با پیکربندی قدرتمند برای توسعهدهندگان است. همچنین به ابزارهای داخلی همچون پروفایل داخلی، پشتیبانی تست، احراز هویت، جلسات، ذخیرهسازی، رمزگذاری و غیره نیز است.
ابزار Django
جنگو یک ابزار مؤثر برای ساخت برنامه با پایتون است که به توسعه و طراحی عملی تمرکز دارد. این ابزار برای برنامههای کاربردی تحت وب مبتنی بر زبان پایتون کاربرد دارد. این ابزار به توسعهدهندگان کمک میکند تا از بروز اشتباهات رایج امنیتی جلوگیری کنند.
ساخت برنامه با پایتون: ابزار Falcon
فالکون یک فریمورک وب پایتون قابلاعتماد و با کارایی بالا برای ساخت برنامه با پایتون است که با سرورهای WSGI و ASGI کار میکند این ابزار دارای پایگاه کد بسیار بهینه و قابل توسعه است و امکان دسترسی آسان به هدرها و بدنهها را فراهم میسازد. همچنین امکان تست سریع از طریق WSGI را مهیا میکند.
ابزار Flask برای ساخت برنامه با پایتون
یکی از محبوبترین فریمورکهای کاربردی وب پایتون، Flask است که با قابلیت افزایش مقیاس زمینه طراحی برنامههای پیچیده را فراهم میسازد.
ابزار Kivy
Kivy یک ابزار یا کتابخانه پایتون منبعباز است که از رابط کاربردی خلاقانه مانند برنامه چند لمسی استفاده میکند. این کراس پلتفرم، دارنده پردازنده گرافیکی پرشتاب است و برای تجارت مناسب است. Kivy علاوه بر پشتیبانی از توسعه برنامههای اندروید، برنامههای آن را میتوان بر روی ویندوز، لینوکس (linux) و IOS اجرا کرد.
ابزار Pyramid
Pyramid بر روی پایتون نسخه ۲ و ۳ قابلاجرا است و برای ایجاد سادهتر برنامههای کاربردی وب طراحی شده است.
علت پیشرو بودن پایتون در ساخت برنامه
بهطورکلی طراحی و ساخت برنامه با پایتون بسیار کاربردی و لذتبخش است. حتی اگر در ساخت اپلیکیشن و برنامه حرفهای نمیخواهید خود را درگیر پیچیدگیهای این زبان برنامهنویسی کنید اما حداقل نیمنگاهی به آن داشته باشید.
بسیاری از برنامهنویسان و توسعهدهندگان به دلیل قابلاطمینان بودن و سادگی آن ترجیح میدهند از آن برای ساخت برنامههای موبایل و اپلیکیشنها استفاده کنند. در این مقاله سعی کردیم که تعدادی از ابزارهای سازگار با پایتون را برای شما توسعهدهندگان مبتدی یا حتی پیشرفته معرفی کنیم تا با استفاده از آنها به روشی سریع و مؤثر کدنویسی کنید.
میتوانید برای مشاوره و سفارش طراحی اپلیکیشن، با ما تماس بگیرید.