آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل مانند سایر آموزشها نیاز به زمان دارد اما اینکه مدت زمان استانداردی داشته باشد و شما بتوانید در ظرف چند روز یا چند ماه بر آن کاملا مسلط شوید، تصوری کاملا اشتباه است. اگر با دنیای فناوری اطلاعات آشنایی داشته باشید شاید به این موضوع پی برده باشید که در مدت زمانی کمتر از بقیه به آموزشهای لازم مسلط شوید، اما باز هم این یک امر واضح و قطعی نخواهد بود.
در اصل همه چیز به یک فاکتور مهم بستگی دارد و آن این است که به کاری که قرار است انجام دهید علاقه داشته باشید. این فاکتور تنها عاملی است که میتواند شما را به پرواز درآورد.
پیشنهاد میشود دیگر مقالات آموزشی را در وبلاگ سایت اپساز مطالعه کنید.
کاملاً طبیعی است که شما در شروع آموزش تصور کنید مدت زمان طولانی را باید بگذرانید تا کاملاً در یک موضوع حرفهای شوید. اما نکته قابل توجه این است که همهچیز با یک برنامهریزی صحیح میتواند در مدت زمان نه چندان طولانی انجام شود. آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل نیز اگر با تحقیقات و درک موثر و مناسبی همراه باشد، میتواند یک پروسه کوتاه مدت را طی کند. برای درک بهتر مراحل آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل، ما آن را به ۴ فاز تبدیل کردهایم که در این مقاله به شما ارائه خواهیم داد.
· مرحله اول: تدوین برنامهریزی و تحقیق
شاید برای شما هم جالب باشد که مرحله اول آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل، بطور مشخص ۱ الی ۲ هفته بطول خواهد انجامید. در این مرحله شما با ایدههای مختلف آشنا خواهید شد و در نهایت باید بتوانید کلید اصلی خود برای ساخت اپلیکیشن را پیدا کنید. پیشنهاد ما این است که در این مرحله در حالی که مراحل آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل را آموزش میبینید و با نکات تخصصی آشنا میشوید، در برنامههایی مانند اپ استور به دنبال اپلیکیشنهایی باشید که کاربردی هستند و به دلیل اهمیت بالای عملکردشان مخاطبان زیادی از آنها استفاده میکنند.
ممکن است اپلیکیشنهایی با کاربریهای کاملاً مشابه بیابید، که این بهترین فرصت برای شما خواهد بود تا بدنبال ویژگیهایی خاص برای ساخت اپلیکیشن مدنظر خود باشید، به هرحال شما آموزش میبینید تا بتوانید اپلیکیشن اختصاصی خود را طراحی کنید. به همین دلیل آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل در این فاز نیاز به برنامهریزی دقیق و مدون دارد. به این معنا که شما باید در حین آموزش به برنامه اصلی خود نیز توجه کنید و بر پایه تفکری که دارید، پایههای اولیه اپلیکیشن مورد نظر خود را طرحریزی کنید.
برای مطالعهی بیشتر میتوانید مقالهی ” ترفندهای ایده پردازی برای طراحی اپلیکیشن ” نوشته شده در بلاگ وستا را مطالعه کنید.
· مرحله دوم: ارائه مشخصات طراحی و آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل
در بین مراحل آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل، مرحله طراحی از اهمیت بالایی برخوردار است. ما به صورت تقریبی این مرحله را ۲ الی ۳ هفته تخمین زدهایم. شما باید آموزش ببینید تا بتوانید ظاهر خوب و درستی را طراحی کنید. ظاهر خوب، زمان کمتری را برای طراحی جزئیات از شما خواهد گرفت. اول از همه باید مشخص کنید که اپلیکیشن آینده شما قرار است چه وظایفی را برعهده داشته باشد. بطور کلی الزام طراحی برای اپلیکیشن مورد نظر شما چیست؟ شما در این مرحله آموزش میبینید که چطور اپلیکیشن را با وبسایت هماهنگ کرده و قدرت عملکرد آن را بالا ببرید.
در این مرحله از آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل شما یاد میگیرید که اول از همه نیازهای کاربران را درنظر بگیرید و فراموش نکنید که نکته مهم این است که اپلیکیشنی بدون نقص طراحی کنید. مستندسازی کردن را یاد بگیرد و فراموش نکنید که در نظر گرفتن یک سناریو برای ساخت اپلیکیشن از نکات مهم این مرحله است. در همین مرحله از آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل مشخص کنید که آیا اپلیکیشن شما میتواند در آینده توسعه پیدا کند یا خیر؟ اینکه با توجه به فناوریها و نیازهای روز، بتوانید آن را گسترش دهید، یک قابلیت منحصربهفرد برای اپلیکیشن شما محسوب میشود.
اطلاعات بیشتر را میتوانید در مقالهی ” ۱۰ نکته ضروری در طراحی و ساخت اپلیکیشن موبایل ” بخوانید.
· مرحله سوم: آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل و معماری آن
این مرحله از آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل نیز بطور تقریبی ۲ الی ۳ هفته زمان خواهد برد، اما توصیه ما این است که در این مرحله همه چیز را بصورت دمو انجام دهید. چون در زمان ساخت اپلیکیشن تقریبا ۳ تا ۶ ماه از وقت شما در همین مرحله صرف خواهد شد. در این مرحله شما آموزش خواهید دید تا بتوانید برنامهریزی درست و به جایی داشته باشید و وظیفه هر قسمت از پروژه را براساس زمانبندی همین برنامهریزی مشخص کرده و جلو ببرید. بطور حتم میدانید که در هر پروژه برخی از وظایف میتوانند قبل از وظایف دیگر انجام شوند، اما برخی دیگر نیز باید به ترتیب درنظرگرفته شده و قدم به قدم اجرا شوند تا نتیجه نهایی همان نتیجه مطلوب و مورد نظر ما باشد.
برای مثال شما در این مرحله یاد میگیرید که بتوانید برروی آیکونهایی که قرار است در اپلیکیشن خود قراردهید، کار کنید. این عمل همان معماری اپلیکیشن شماست که در این مرحله از آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل، آن را به شما آموزش خواهند داد. شما باید در این مرحله به خوبی یاد بگیرید که اگر در طول زمان نیاز به تغییر ساختار و ظاهر آیکونهای اپلیکیشن خود داشتید، بتوانید در کوتاهترین زمان این تغییرات را ایجاد کنید. نکته مهم در این مرحله آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل این است که برنامه شما باید کاملاً بر طبق بودجهای باشد که قرار است برای ساخت اپلیکیشن در نظر بگیرید تا بتوانید در انتهای کار یک اپلیکیشن موفق را طراحی کنید.
· مرحله چهارم: مرحله تست نهایی
به مرحله آخر و چهارم آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل رسیدیم که بین ۱ الی ۲ هفته زمان خواهد برد. در این مرحله شما باید یاد بگیرید که مولفهها را در اپلیکیشن خود از هر جهتی امتحان کنید. این مرحله از آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل به شما یاد میدهد که چطور بازبینی اپلیکیشن طراحی شده را انجام دهید و با استفاده از شیوههای تستکردن، ویژگیهای اپلیکیشن خود را بشناسید. در این مرحله از آموزش شما یاد خواهی گرفت که نقاط ضعف را دیده و آنها را اصلاح کنید. یکی از تستهای بسیار مناسب در این مرحله تست آلفا و بتا است که به شما کمک میکند متوجه این موضوع بشوید که اپلیکیشن طراحی شده تا چه میزان میتواند از تعدد کاربران پشتیبانی کند.
شما در مرحله چهارم متوجه خواهید شد که قبل از راهاندازی نهایی اپلیکیشن خود اطمینان حاصل کنید که این برنامه بدون خطا خواهد بود و بر روی تمام دستگاهها و مرورگرها براحتی و بدون هیچ مشکلی اجرا شده و عمل خواهد کرد. شما باید بتوانید تجربه نهایی کاربر از استفاده کردن اپلیکیشن خود را ببینید و متوجه این موضوع باشید که قرار است کاربر شما زمانی را صرف کند تا در اپلیکیشن شما به یک هدف مشخص برسد. این مرحله از آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل به شما آموزش میدهد که تمام و کمال تمام نقصها، باگها و مشکلات اپلیکیشن را برطرف کنید و آن را حاضر و آماده وارد بازار کرده و به کاربران ارائه دهید.
آموزش ساخت اپلیکیشن در مدت زمانی کوتاه
همانطور که متوجه شدید برای آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل به مدت زمان زیادی نیاز نخواهید داشت و میتوانید در ظرف مدت زمانی کمتر از ۲ ماه آموزشها لازم را ببینید. نکته اصلی که باید در فرایند ساخت اپلیکیشن موبایل در نظر بگیرید این است که اگر اپلیکیشن شما کاربردی نباشد، کاربر به هیچ عنوان آن را به رسمیت نشناخته و از آن استفاده نخواهد کرد و این یعنی شکست اپلیکیشن شما. پس باید با هدف و انگیزه مشخص ساخت اپلیکیشن خود را شروع کنید.