بر کسی پوشیده نیست که اپلیکیشن‌های تلفن همراه با توجه به محبوبیت روزافزون‌شان، سهم زیادی از ترافیک آنلاین جهانی را به‌دست گرفته‌اند. بنابراین ساخت اپلیکیشن موبایل برای رشد هر کسب‌وکاری ضروری است. معیار ساخت اپلیکیشن موبایل باکیفیت، برآورده کردن انتظارات و خواسته‌های کاربران است.

پیش‌بینی‌های استاندارد جهانی نشان می‌دهند تا سال ۲۰۲۲، درآمد حاصل از برنامه‌های تلفن همراه (مخصوصا از اپلیکیشن‌های فروش اینترنتی) حدود ۱۸۸.۹ میلیارد دلار آمریکا خواهد بود. بنابراین نیازی نیست بگوییم اگر اپلیکیشن‌ موبایل کمپانی‌تان انتظارات کاربران را برآورده نکند، درصد زیادی از درآمدتان را از دست خواهید داد. در ادامه با ما همراه باشید تا این موضوع را بیشتر بررسی کنیم.

همچنین در نظر داشته باشید می‌توانید برای آشنایی بیشتر، مقالات مرتبط با وب‌سایت و اپلیکیشن نوشته شده در بلاگ وستا را مطالعه کنید.

فکر می‌کنید مهم‌ترین خواسته مشتریان از یک اپلیکیشن موبایل چیست؟! سرعت بارگزاری‌اش!

هیچکس دوست ندارد مدت زیادی منتظر باز شدن یک برنامه باشد. برای اثبات این صحبت، دلایل ذیل را با هم بررسی می‌کنیم.

اهمیت بارگزاری سریع در ساخت اپلیکیشن‌های موبایل

به اطلاعات زیر خوب توجه کنید:

با خواندن همین چهار آمار ساده به اهمیت بارگزاری سریع اپلیکیشن‌های موبایل پی می‌برید. اما اصلا نگران نباشید ما اینجاییم تا به شما در ساخت اپلیکیشن موبایلی پرسرعت کمک کنیم!

افزایش سرعت بارگیری در طراحی اپلیکیشن موبایل

سرعت بالای بارگزاری در ساخت اپلیکیشن موبایل اهمیت زیادی دارد. در ادامه راه‌های افزایش سرعت را با هم بررسی می‌کنیم:

۱.     استفاده از یک CDN برای افزایش سرعت API ها

API ها امکان برقراری ارتباط و نمایش اطلاعات دریافتی از سایر برنامه‌ها (مانند برنامه آب و هوا یا کنترل ترافیک) و نمایش آن‌ها در یک فرمت جامع را ممکن می‌سازند. یک شبکه تحویل محتوا (CDN) از سرورها در سراسر کشور برای تسریع ارتباطات API استفاده می‌کند. با استفاده از یک CDN مناسب هنگام ساخت اپلیکیشن موبایل، تاخیر کاهش و زمان بارگزاری افزایش می‌یابد. پیشنهاد ما یکی از موارد زیر است:

CDN-for-API

۲.     کوچ کردن اندازه و فشرده‌سازی تصاویر در پروسه طراحی اپلیکیشن موبایل

هرچه تصاویر مورد استفاده در ساخت اپلیکیشن موبایل، بزرگ‌تر و حجم بیشتری داشته باشند، برنامه‌تان سرعت بارگزاری کمتری خواهد داشت. می‌توانید به جای استفاده از تصاویر برای زیبایی محیط کاربری برنامه‌تان از رنگ‌های گیرا استفاده کنید!

فشرده‌سازی، حجم تصاویر را بدون تغییر کیفیت‌شان، کاهش می‌دهد. تغییر اندازه تصاویر به اسکرول بهتر صفحه برنامه‌تان کمک می‌کند. کاهش حجم و اندازه تصاویر در افزایش سرعت بارگزاری برنامه‌تان موثر است!

۳.     استفاده از افزونه کش از مهم‌ترین عامل در فرآیند طراحی اپلیکیشن

استفاده از یک افزونه کش هنگام ساخت اپلیکشن موبایل به افزایش سرعت بارگزاری برنامه کمک می‌کند. اما چگونه؟

از طریق کش، بارگذاری فایل‌های دانلودی از برنامه به حافظه تلفن‌تان فقط یکبار انجام و از دفعات بعدی، هنگام باز شدن اپلیکیشن همان فایل‌های ذخیره شده، نمایش داده می‌شوند. پس سرعت باز شدن نرم‌افزار افزایش می‌یابد و این یکی از کلیدی‌ترین نکات قابل توجه در روند ساخت اپلیکیشن موبایل به شمار می‌رود.

۴.     استفاده کم‌تر از امکانات غیرضروری در روند ساخت اپلیکیشن موبایل

ویژگی‌های بصری (مانند تصاویر متحرک) باعث زیباتر شدن برنامه‌تان می‌شوند، اما باری اضافی را بر دوش آن می‌گذارند. برای افزایش سرعت بارگزاری در ساخت اپلیکیش موبایل ویژگی‌ها غیرضروری را کاهش ‌دهید. حذف بار غیر ضروری سرعت پاسخگویی و عملکرد کلی اپلیکیشن‌تان را نیز افزایش می‌دهد.

۵.     بارگیری اولیه قسمت‌های مهم‌تر امری حیاتی در ساخت اپلیکیشن موبایل

باز شدن تمام اطلاعات موجود در برنامه به‌طور همزمان اصلا لازم نیست! اینکار فقط سرعت بارگزاری آن را کند می‌کند. درواقع هنگام برنامه‌نویسی ساخت اپلیکیشن موبایل، دقت کنید ابتدا اطلاعات مهم‌تر بارگزاری شوند. این‌گونه سرعت باز شدن برنامه‌ها به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد.

۶.     ساخت حالت آفلاین از آپشن‌های خن در روند طراحی و ساخت اپلیکیشن موبایل

حالت آفلاین، حافظه‌ای میانی برای ذخیره اطلاعات‌تان ایجاد می‌کند. بدون حالت آفلاین، اگر اینترنت‌تان به‌طور ناگهانی قطع شود، تمام اطلاعاتی که در برنامه دارید بدون استفاده می‌مانند! حالت آفلاین علاوه بر افزایش سرعت بارگزاری برنامه، باعث سهولت استفاده کاربر نیز می‌شود. بنابراین در زمان ساخت اپلیکیشن موبایل از این ویژگی غافل نشوید!

۷.     حذف پاپ آپ‌ها و تاثیرات مستقیم آن در ساخت اپلیکیشن موبایل

ما تاثیر مثبت پاپ آپ‌ها در تبلیغات را به هیچ عنوان رد نمی‌کنیم اما این صفحات سرعت بارگزاری اپلیکشن موبایل را به شدت کاهش می‌دهند! این صفحات ترافیک ورودی سایت و ایمیل‌تان را افزایش داده و باعث ارتقا سئو سایت‌تان می‌شوند اما مخاطبان را از استفاده از اپلیکیشن‌تان دور می‌کنند! پیشنهاد ما حذف صفحه پاپ آپ‌ها هنگام ساخت یک اپلیکشن موبایل خوب است!

۸.     کدنویسی صحیح

توصیه می‌کنیم تمام کد‌های غیرضروری و سنگین را در ساخت اپلیکشن موبایل حذف کنید! البته قبل از انجام هر اقدامی، در ابتدا مطمئن شوید زبانی که برای برنامه نویسی استفاده می‌کنید (مثلا جاوا) فشرده باقی می‌مانند تا در زمان بارگزاری به‌راحتی خوانده شوند.

استفاده از کد‌های سنگین و نامنظم در زمان ساخت اپلیکیشن موبایل باعث کاهش زمان بارگزاری آن می‌شود.

اطلاعات بیشتر درباره‌ی زبان‌های برنامه نویسی پرکاربرد را می‌توانید در مقاله‌ی ” بهترین زبان برنامه‌نویسی برای ساخت اپلیکیشن موبایل ” مطالعه کنید.

۹.     گزینه آپدیت‌های جدید در ساخت اپلیکیشن موبایل ارائه دهید

سعی کنید فاصله زمانی بین آپدیت برنامه‌تان را کم کنید و همیشه نسخه‌هایی جدید برای ارائه داشته باشید. هنگام طراحی نسخه جدید در ساخت اپلیکشن موبایل از آخرین ویژگی‌های پلتفرم‌تان استفاده کنید.

۱۰. فشرده کردن اطلاعات اضافی

هر برنامه‌ای اطلاعات زیادی را جمع‌آوری و ذخیره می‌کند. اگر این داده‌ها خوب مدیریت نشوند بر سرعت بارگزاری اپلیکیشن‌تان تاثیر می‌گذارند. تنها راه‌حل غلبه بر این مشکل، فشرده‌سازی اطلاعات دریافتی توسط برنامه است.

این داده‌ها شامل کدهای برنامه، برچسب‌های HTML، تصاویر و ویدیو‌ها هستند. آن‌ها معمولا ً به‌شکل غیر فشرده ذخیره می‌شوند، بنابراین شما باید برای فشرده کردن این داده‌ها در زمان ساخت اپلیکیشن موبایل چاره‌ای بیابید. با فشرده‌سازی اطلاعات سرعت بارگزاری اپلیکیشن‌تان به‌شدت افزایش می‌یابد.

۱۱. استفاده از SSL و بازدهی آن در ساخت اپلیکیشن موبایل

بسیاری از افراد برای بهبود امنیت داده‌های برنامه‌هایشان از لایه SSL و TLS استفاده می‌کنند. اما نمی‌توانید این حقیقت که SSL و TLS سرعت برنامه را کاهش می‌دهند  نادیده بگیرید. بهتر است از OpenSSL برای حفظ امنیت برنامه‌هایتان استفاده کنید.

ssl-in-app-building

آنچه درباره ساخت اپلیکیشن موبایل پرسرعت آموختید!

کار شما با اتمام ساخت اپلیکیشن موبایل تمام نمی‌شود. باید آن را بهینه‌سازی کنید! فقط با ارزیابی مداوم عملکرد و رفع خطاها می‌توانید کاربران‌تان را راضی نگه‌ دارید. یکی از مشکلاتی که باید همیشه مدنظرتان باشد سرعت کند بارگزاری برنامه‌تان است. با استفاده از اطلاعات گفته‌شده قادرید سرعت اپلیکیشن‌تان تا حدود ۶۰ درصد افزایش دهید!

آیا شما راهی دیگر برای افزایش سرعت بارگزاری اپلیکیشن‌ها می‌دانید؟ به نظرتان سرعت یک برنامه تا چه اندازه برای کاربران مهم است؟  مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات ارزشمند شما هستیم. فراموش نکنید این مقاله مفید و خواندنی را برای دوستان و آشنایان‌تان نیز بفرستید!

اگر این مطلب رو دوست داشتید، می تونید با دوستاتون به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس کپتچا گوگل مورد نیاز است که تابع گوگل است سیاست حفظ حریم خصوصی و شرایط استفاده.