آسان‌ترین راه برای بازی‌سازی و کسب درآمد از آن!

تاکنون برخی از افرادی که در دوره نوجوانی اقدام به بازی‌کردن بازی‌های کامپیوتری کرده‌اند، با خود گفتند که ای‌کاش می‌شد من هم‌بازی خودم را بسازم و در ایده بازی‌سازی خلاقیت داشته باشم. البته تعداد اندکی از این افراد این رویای کودکانه‌ی خود را دنبال کردند و در بزرگسالی به یک بازی‌ساز موفق و خلاق تبدیل شدند.

شاید شما هم جزء افرادی باشید که به ساخت بازی علاقه دارند. در این صورت به‌احتمال زیاد سؤالات زیر را به همراه کلی سؤال دیگر از خود پرسیده‌اید:

  • آسان‌ترین راه برای ساخت بازی چیست؟
  • آیا برای بازی‌سازی به یادگیری برنامه‌نویسی نیازی دارم؟
  • آیا ساخت بازی در ایران سودده است؟
  • راه‌های مختلف کسب درآمد از طریق بازی‌سازی چیست؟
  • آیا به‌تنهایی نیز می‌توان اقدام به ساخت یک بازی نمود؟
  • آیا برای ساخت بازی به مطالعات آکادمیک و دانشگاهی نیاز است؟

و کلی سؤالات دیگر مشابه مواردی که عنوان شد …

در این مقاله‌ی اپ ساز پاسخ به تمام این سؤالات را خواهید یافت.

آیا بازی‌سازی کار سختی است؟

پاسخ به این سؤال ساده نیست. در واقع می‌توان به این سؤال هم پاسخ بله داد و هم خیر! ممکن است که شما بعد از بازی‌کردن بازی‌هایی نظیر یکی از نسخه‌های Assassin Creed (کیش قاتلان) یا GTA تصمیم بگیرید که یک بازی در این ابعاد بسازید. بدیهی است که بازی‌سازی در این ابعاد به بودجه‌ی بسیار زیاد و یک تیم بسیار بزرگ و بامهارت از انواع متخصصان نیاز خواهد داشت.

اما از طرفی هم ممکن است که یک بازی اندرویدیِ ساده را دیده و با خود یک حساب سرانگشتی دررابطه‌با درآمد احتمالی سازندگان کرده باشید؛ بعد از آن هم با خود بگویید که ساخت چنین بازیِ سودآوری آن‌قدرها هم سخت و زمان‌بر نیست؛ پس چرا من یکی مشابه با آن نسازم؟

طبیعتاً در حالت دوم بازی‌سازی کار آسان‌تری در مقایسه با حالت اول است. اما مقدار آسانی آن به ابزارهایی که در توسعه‌ی بازی بکار می‌گیرید نیز بستگی دارد. به‌عبارت‌دیگر، برخی تصمیم می‌گیرند که از میان حجم انبوهی از زبان‌های برنامه‌نویسی یکی را با اختصاص کلی زمان یاد بگیرند درحالی‌که بعضی دیگر بدون نیاز به یادگیری این زبان‌ها اقدام به بازی‌سازی می‌کنند.

حال این سؤال پیش می‌آید که استفاده از چه ابزارهایی برای اجرای فوق‌العاده این ایده خفن و بهتر است؟ به‌عبارت‌دیگر، ساده‌ترین و آسان‌ترین راه برای بازی چیست؟ ما را در ادامه‌ی این مقاله‌ی اپ ساز همراهی کنید تا دلایل و راهکارهای مختلف را ریشه‌یابی کرده و با هم به بررسی آن بپردازیم.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله‌ی “مزایای ساخت اپلیکیشن اندروید حرفه‌ای” را مطالعه کنید.

بازی‌سازی

ساده‌ترین و آسان‌ترین راه برای بازی چیست؟

این مسئله که بازی‌سازی به درک کامل از برنامه‌نویسی نیاز دارد، بر کسی پوشیده نیست. متأسفانه همه‌ی ما استعداد لازم برای یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی را نداریم که این مسئله باعث شده است برخی به این نتیجه برسند که هیچگاه نمی‌توانند بازی بسازند.

خوشبختانه ابزارهایی وجود دارند که به کمک آن می‌توانید بدون نیاز

 به یادگیری زبان برنامه‌نویسی اقدام به ساخت بازی‌های ساده نمایید. هرچند که این ابزارها، انعطاف‌پذیری این زبان‌ها را ندارند اما کار شما را به‌خوبی راه می‌اندازند.

می‌دانستید تنها ابزارها برای بازی‌سازی کافی نیستند؟!

شما به‌احتمال زیاد با استفاده از این ابزارها قادر نخواهید بود که یک بازی نقش‌آفرینی بزرگ بسازید اما برای افرادی که به دنبال ساخت یک بازی ساده هستند، ایده‌آل هستند. چند نمونه از این ابزارها عبارت هستند از GameMaker، Adventure Game Studio، موتور بازی‌سازی معروف Unity، RPG Maker، پلتفرم قدرتمندِ Unreal Engine و GameSalad.

البته این ابزارها صرفاً شامل موتورهای بازی‌سازی نمی‌شوند؛ به‌عنوان‌مثال می‌توان فلو لب (FlowLab) را نام برد که درواقع یک مرورگر است که امکان ساخت بازی‌های آنلاین را بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی به شما می‌دهد. چنانچه تمایل دارید تا با استفاده از موتور بازی‌سازی Unity اقدام به ساخت بازی برای اندروید نمایید، مطالعه‌ی مقاله‌ی «راهنمای جامع ساخت بازی اندروید با Unity» پیشنهاد می‌شود. همچنین درصورتی‌که تمایل دارید که به‌صورت کامل دررابطه‌با روش‌های بازی‌سازی (با کدنویسی یا بدون نیاز به آن) بدانید، مقاله‌ی «۰ تا ۱۰۰ روش‌های ساخت بازی: با کدنویسی و بدون کدنویسی» هرآنچه را که لازم است، بدانید، در اختیار شما قرار خواهد داد.

با استفاده از ابزارها برای بازی‌سازی نیازی به تحصیلات و دانش آکادمیک ندارید!

شما با استفاده از چنین ابزارهایی، دیگر نیازی به تحصیلات آکادمیک دراین‌خصوص ندارید و حتی می‌توانید به‌تنهایی نیز اقدام به ساخت بازی نمایید. البته بازی‌سازی به طراحی یکسری دستورالعمل برای اشیا و کاراکترهای درون بازی محدود نمی‌شود بلکه به طراحی گرافیکی و آهنگ نیز نیاز خواهد داشت. پس پاسخ به این سؤال که ساده‌ترین و آسان‌ترین راه برای ساخت بازی به‌صورت هوشمندانه چیست را کاملاً پاسخ نداده‌ایم.

گرافیک و مهارت طراحی و نقش کلیدی آن در بازی‌سازی!

لازم به ذکر است که یادگیری طراحی و گرافیک به‌سختی یادگیری برنامه‌نویسی نیست و البته نباید فراموش کرد که برای مدنظرتان به طرح‌های واقع‌گرایانه نیازی نخواهد بود؛ انجام این کار به‌خودی‌خود آسان است.

اما چنانچه به دنبال راحتیِ بیشتر در طراحی هستید، می‌توانید یک فریلنسر استخدام کنید که با قیمتی مناسب برایتان محیط بازی را طراحی کند. البته وب‌سایت‌هایی موجود است که امکان رایگان اشیای مدنظرتان را برایتان فراهم می‌کند، آن هم بدون نقص قوانین کپی‌رایت. درمورد طراحیِ افکت‌های صوتی در فرایند بازی‌سازی نیز همین مسئله صدق می‌کند.

گرافیک در بازی‌سازی

یک راه آسان دیگر برای بازی‌سازی

ابزارهای اشاره شده در بالا یک راه آسان و بدون هزینه برایتان فراهم می‌کند تا بازی‌تان را بسازید. البته چنانچه کمی بودجه برای توسعه‌ی بازی دارید، راه آسان‌تری نیز وجود دارد. شما می‌توانید به‌راحتی یک فریلنسر (گروهی از آن‌ها) را استخدام کنید تا بازی مدنظر شما را توسعه دهند. خوشبختانه باتوجه‌به اینکه هزینه‌ی نیروی کار در ایران ارزان است، به بودجه‌ی چندانی نیاز نخواهید داشت.

البته شما می‌توانید به‌عنوان یک سرمایه‌گذار، پروژه‌ی ساخت بازی را به یک تیم حرفه‌ای واگذار کنید تا کار را با بالاترین کیفیت ممکن دریافت کنید.

کسب درآمد از بازی‌سازی

چنانچه هدف شما از بازی‌سازی تفریح است، این قسمت مقاله را لازم نیست که بخوانید؛ اما چنانچه از ساخت بازی اهداف مالی دارید، خواندن این بخش به‌شدت توصیه می‌شود چراکه بدون داشتن سیاست مالی درست، ساختن بازی بیهوده خواهد بود. برای کسب درآمد از بازی‌سازی چند راه مختلف وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

  • فروش بازی/ پرداخت به‌ازای دانلود

یکی از بدیهی‌ترین روش‌های کسب درآمد است. گیمرها در این روش برای دسترسی به بازی مبلغی را به توسعه دهندگان بپردازند.

  • رایگان پایه (freemium)

سازندگان بازی در این روش بازی را به‌صورت رایگان ولی محدود در اختیار گیمرها قرار می‌دهند اما گیمرها برای دسترسی به نسخه‌ی بعدی یا قابلیت‌های اضافی بازی باید مبلغی را پرداخت کنند.

  • خریدهای درون برنامه‌ای (In-app Purchases)

یکی از سودآورترین روش‌های کسب درآمد است. در این روش نیز بازی به‌صورت رایگان در دسترس است اما گیمرها برای دسترسی به پوسته‌ی جدید، سلاح‌های مختلف، ارز مجازی و… هزینه می‌کنند.

  • اشتراک

بازیکنان اشتراک ماهانه یا سالانه می‌خرند. برخی از بازی‌های بزرگ نظیر Call of Duty و GTA برای بخش آنلاین خود، کاربران را مجبور می‌کنند که اشتراک بخرند.

  • تبلیغات پرسود از مزایای ساخت بازی

در این روش سازندگان بازی از بازیکنان پول دریافت نمی‌کنند بلکه از شرکت‌های تبلیغاتی مبلغی را بابت نمایش تبلیغ به بازکنان دریافت می‌کنند. بد نیست بدانید که مطابق با یک تحقیق آماری، ۵۴ درصد از بازیکنان ترجیح می‌دهند تا با دیدن تبلیغات هزینه‌ی بازی را پرداخت کنند تا اینکه بخواهند خریدهای درون برنامه‌ای انجام دهند.

بدیهی است که بسیاری از بازی‌سازان برای کسب درآمد چند روش را به‌صورت هم‌زمان استفاده می‌کنند. بد نیست بدانید که بر اساس گزارشات «کافه‌بازار» عرضه شده است، سود صنعت بازی‌سازی در سال ۹۸ حدود ۶۹ میلیارد تومان درآمد خالص است. درحالی‌که این مبلغ برای برنامه‌سازان برابر با ۱۲۰ میلیارد تومان می‌باشد؛ این مسئله نشان می‌دهد که بازار بازی‌سازی در ایران هنوز اشباع نشده است.

آیا یک نفر می‌تواند به‌تنهایی یک بازی بسازد؟

همان‌طور که قبلاً نیز به آن اشاره کردیم، استفاده از بعضی ابزارها نظیر برخی از موتورهای ساخت بازی باعث شده است که نیاز به یادگیری برنامه‌نویسی تا حدی برطرف شود. یک فرد می‌تواند با استفاده از یک ابزار نظیر GameMaker (گیم میکر) و صرف اندکی زمان به‌تنهایی اقدام به ساخت یک بازی ساده نماید. البته می‌توانید با صرف زمان بیشتر در موتور بازی‌سازی Unity اقدام به ساخت یک بازی باکیفیت برای اندروید نمایید.

برای مشاوره‌ی رایگان ساخت انواع اپلیکیشن با ما تماس بگیرید.

اگر این مطلب رو دوست داشتید، می تونید با دوستاتون به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *