چگونه برای بچه ها اپلیکیشن موبایل درست کنیم؟ نکاتی برای توسعه، طراحی و کسب درآمد
میلیون ها کودک روزانه از اپلیکیشن ها برای بازی و سرگرمی استفاده می کنند. با اینکه بچه ها خودشان به ندرت اپلیکیشن خرید می کنند ولی حضور آن ها در بازار اپلیکیشن و موبایل غیرقابل انکار است و بازار بزرگی را به خود اختصاص می دهند. بدین سبب سود بلقوه زیادی در این بخش مشمول توسعه دهنده ها و اپلیکیشن ساز هاست.
پیشرفت تکنیکال همیشه اتفاق می افتد و روزهای قدیمی که کودکان اطلاعات خود را از کتاب ها و تلویزیون بدست می آوردند، به پایان رسیده است. امروزه کودکان در حوزه شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن های موبایل رشد کرده اند و محتوا را از شبکه های اجتماعی دریافت می کنند. پس چرا با تولید محتوای جذاب به آن ها کمک نکنیم!
در این مقاله ما می خواهیم درباره این موضوع صحبت کنیم و به کسانی که علاقه دارند برای بچه ها اپلیکیشن موبایل بسازند توصیه هایی را خواهیم داشت.
ویژگی های مخاطب هدف: کاربران چه کسانی هستند؟
مشخص کردن مخاطب کار خیلی سختی است. خصوصا برای امثال شما که می خواهید برای بچه ها اپلیکیشن بسازید تصمیم دشواری خواهد بود. برای این که از جایگاه دهی و بازاریابی نادرست جلوگیری کنید ما ۲ سوال زیر را برای شما مطرح می کنیم:
- بازه سنی هدف شما چیست؟
- نصب اپلیکیشن را چه کسی انجام می دهد؟ بچه یا والدین؟
با توجه به سن می توان گفت کودکان ۴ سال به بالا خودشان به صورت آگاهانه اپلیکیشن های موبایل را روی دستگاه نصب می کنند. همچنین در سنین بالا در بحث اپلیکیشن های پولی، در وهله اول پرداخت را والدین انجام می دهند.
در کل در سطح بندی سنین، برای مثال بازه های سنی را بیشتر از ۲ الی ۳ سال در نظر نگیرید. برخلاف بزرگسالان، رشد کودکان خیلی سریع بوده و اولویت های آن ها دائما در حال تغییر است.
در فاز ساخت الگوی فکری، شما باید تکنولوژی را فراموش کنید. ایده خودش به تنهایی مهم تر از روش و ابزار انجام آن است.
امروزه مشکلی با این وجود ندارد. فقط بچه ها را نگاه کنید و ببینید که چگونه با همدیگر تعامل می کنند، سپس توجه آن ها را جلب کنید. و از چیزهایی که جذب نمی شوند شناخت بدست بیاورید.
انواع اصلی اپلیکیشن برای کودکان
بازار اپلیکیشن برای بچه ها متنوع است، علاوه بر سن، ۳ گونه متفاوت اپلیکیشن نیز وجود دارد.
-
- اپلیکیشن های بازی: این ها در ابتدا برای سرگرمی دانلود می شوند. وظیفه اصلی توسعه دهنده ها در این مرحله آن است که یک اسکریپت جذابی برای برای اپلیکیشن بنویسید که بتواند توجه کودکان را جذب کند.
- اپلیکیشن های آموزشی: عمدتا برای پیش دبستانی ها ارتباط دارد. توسعه دهنده ها سعی می کنند برای بچه های پیش دبستانی خواندن و ریاضی آموزش دهند.
- اپلیکیشن هایی برای خلاقیت: برخی از اپلیکیشن ها به بچه ها امکان آن را می دهد که کاری انجام دهند، کارهای هنری انجام دهند؛ برای مثال نقاشی بکشند، چیزی را رنگ کنند یا چیزی درست کنند. این گونه اپلیکیشن ها در بین والدینی که رشد کودکانشان برایشان اهمیت دارد، خیلی پرطرفدار است.
محبوبیت بازی های موبایل تعجب آور نیست، چرا که از بیشتر اپلیکیشن ها پیچیده تر است. چالشی که وجود دارد، کیفیت پایین محتواست. همانطوری که می دانید رشد یک اپلکیشن از تمام حوزه ها متخصص و کارشناس می خواهد. این جنبه ها را در ادامه بحث می کنیم.
نکاتی در رابطه با طراحی اپلیکیشن برای بچه ها
در ساخت هر اپلیکیشنی، طراحی مهم ترین بخش کار است و اگر مخاطب هدف شما بچه ها هستند، تخمین زنی اهمیت آن سخت است. به همین دلیل، بهتر است که هر چیزی را روشن تر کنیم.
اسکرین اصلی یا اولیه خیلی مهم است چرا که مخاطب برای اولین بار با آن روبه رو می شود. به همین سبب اسکرین سیور را باید روشن تر، رنگی تر و جذاب تر طراحی کنید.
بر اساس نظرسنجی ها، این پالت رنگ های مورد علاقه کودکان است:
اگر اپلیکیشن بچه ها که محبوبیت و رنک بالایی دارند را بررسی کنید، می بینید که بیشتر از این رنگ های پرطرفدار استفاده کرده اند.
به همین ترتیب عناصر UX اپلیکیشن موبایل باید کاربر پسند طراحی شوند. عناصر قابل کلیک باید جذاب و برجسته از هم باشند.
برای این که به چنین عناصری کنتراست دهید و آن ها را از همدیگر متمایز جلوه دهید، روش هایی وجود دارند:
- افکت های سایه
- خطوط رنگی
- انیمیشن
- تغییر در میزان و شدت نور
حتی در یک اینترفیس ساده اگر ترکیب رنگ درست و سایر عناصر رنگی روشن داشته باشد به خوبی می تواند بچه ها را تحت تاثیر قرار دهد.
منو آیکون ها و محیط کاربری در اپلیکیشن بچه ها
ساخت یک اپلیکیشن برای بچه ها با محیط کاربری خوب، کار آسانی نیست. کودکان دوست دارند به هر چیز جذاب را لمس کنند و اگر محیط کاربری پیچیده باشد، استفاده از اپلیکیشن برایشان گیج کننده و خسته کننده می شود. شما با ساخت یک منوی تمام صفحه می توانید از این مشکل جلوگیری کنید که دسترسی به سایر بخش ها را آسان می کند.
دکمه ها باید بزرگ و قابل رویت باشد و آیکون ها باید روشن باشد. از متن کمتر و عکس های بیشتری باید استفاده شود. زیرا بیشتر کاربران توان خواندن متون را ندارند.
اگر برخی از منوها به طور الزامی گزینه های زیادی داشته باشند، می توانید آن را بخش بندی کرده و در چند مرحله انجام دهید.
بخش دوم این مقاله را در لینک زیر مطالعه کنید.
قسمت دوم مقاله: کلیک کنید.
مطالبی که در بخش دوم این مقاله مطالعه می کنید:
-
انیمیشن و صدا در اپلیکیشن بچه ها
- آزمایش
- چگونه اپلیکیشن ساز های بچه ها می توانند کسب درآمد کنند؟
- بچه ها موفقیت را دوست دارند
- نکاتی دیگر در طراحی اپلیکیشن بچه ها