قدرت رنگ ها در اپلیکیشن های موبایل | در اپ ساز بخوانید!

بیراه نیست اگر بگوییم رنگ ها، بخش عظیمی از رفتار و واکنش های روانی ما انسان ها را تحت کنترل و مدیریت خود قرار می دهند!

چرا که مغز، محل تشکیل مفهوم رنگ و یا بهتر است بگوییم مرکز تشخیص رنگ ها در وجود انسان است، شاید بتوان گفت که  این به معنای ارتباط و تأثیر مستقیم رنگ ها بر ادراک ماست.

بنابراین تأثیر پذیری مستقیم روان و واکنش های روانی ما از رنگ ها هم، چندان عجیب نخواهد بود!

رنگ ها در اپلیکیشن های موبایل

تأثیر رنگ ها بر روان انسانی به قدریست که می توان آن را به راحتی در احساسات روزمره ایی همچون شادمانی، غم، تهیج، ترس و … لمس کرد. از طرف دیگر این تأثیرات می توانند خود را در تصمیم گیری و انتخاب های معمولی یا مهم افراد هم نشان دهند.

رنگ ها در اپلیکیشن های موبایل

تمامی تأثیرات درمانی، تعادلی و رفتاری رنگ ها بر انسان و زندگی او، ناشی از نفوذ رنگ ها در  شعور و ادراک انسانیست که تمامی مراحل زندگی انسان را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

بنابراین انسان در هر انتخاب و تصمیم گیری کوچک یا بزرگی، تحت تأثیر رنگ ها قرار گرفته و ناخودآگاه آن ها را در تصمیم نهایی خود دخیل می کند.

هنگامی که این موضوع به جریان خرید و فروش های مردم راه پیدا می کند، می تواند به معنای تأثیر پذیری مستقیم سیستم های بازاریابی از رنگ ها باشد!

نکته مهم این که:

“تک رنگ ها به تنهایی در واکنش های روانی انسان  تأثیرگذار نبوده و در اغلب موارد، ترکیب های رنگی و کمپوزیسیون ها هم در انتخاب مشتریان و القای حس رضایت از انتخاب یک محصول یا خدمت به آن ها تأثیر گذارند.”

در ادامه بحث کاربرد رنگ ها در اپلیکیشن ها موبایل، گفتنی است که رنگ ها و کمپوزیسیون های آن ها، به تبع در موفقیت یک اپلیکیشن موبایل هم نقش بسزایی خواهند داشت.

از این رو با توجه به گستره وسیع تک رنگ ها، کمپوزیسیون ها و طرح های مختلف رنگی، لازم است تا با الگوهای رنگی مختلف، مانند رنگ های هم خانواده (متشابه)، رنگ های مکمل و تک رنگ ها آشنا شده، اصول صحیح انتخاب رنگ ها و ترکیب آن ها و همینطور تأثیر کنتراست رنگ ها در ترکیب های رنگی، به طوری که مناسب استفاده در یک اپلیکیشن موبایل باشند را به خوبی یاد بگیرید.

در نتیجه با شناخت اصول رنگ ها در اپلیکیشن های موبایل می توانید از آن ها در طراحی Ux و  Ui  به طور صحیح استفاده کنید تا یک اپلیکیشن بهینه و پر مخاطب داشته باشید!

اما اگر بعد از مطالعه این مقاله، همچنان در انتخاب رنگ ها دچار تردید و مشکل بودید، می توانید از ابزار طراحی Ui و Ux شرکت ادوبی یعنی Adobe XD استفاده کنید تا با چندبار تست رنگی در محیط ساده و راحت آن، به ترکیب های رنگی مورد نظرتان برسید!

adobe xd

انتخاب یک ترکیب رنگی مناسب برای اپلیکیشن موبایل

انتخاب ترکیب رنگی مناسب برای یک اپلیکیشن موبایل، تحت تأثیر عوامل متعددی قرار می گیرد، اما ابعاد مختلفی درمورد انتخاب رنگ ها در اپلیکیشن های موبایل مورد اهمیت قرار می گیرند، برای مثال تعداد رنگ ها در انتخاب یک ترکیب رنگی مناسب و مؤثر!
به طوریکه یک رنگ بندی ساده می تواند Ux اپلیکیشن شما را بهینه کرده و درک محتوای اپلیکیشنتان را ساده تر کند.

به زبان ساده، مخاطبین شما می توانند به راحتی محتوای اپلیکیشن شما را آنطور که شما انتظار دارید تحلیل و درک کنند، در مقابل، یک ترکیب رنگی پیچیده (استفاده از تعداد زیادی رنگ در قسمت های مختلف یک اپلیکیشن) می تواند مشتریان شما را سر در گم کند و طرحتان را زیر سؤال ببرد.

ابزار Adobe Color CC یکی از پرکاربردترین ابزارها برای انتخاب رنگ هاست که توسط طراحان بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد.

تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه تورنتو بر روی چگونگی استفاده از این ابزار نشان می دهد که اغلب طراحان، استفاده از تنها دو یا سه رنگ، برای ایجاد ترکیب های رنگی را ترجیح می دهند.

بهترین روش برای انتخاب رنگ ها

رنگ ها در اپلیکیشن های موبایل -دایره رنگ ایتن
رنگ ها در اپلیکیشن های موبایل -دایره رنگ ایتن

نکته مهمی که در این میان مطرح می شود، استفاده از طیف های رنگی متداولیست که با سلیقه مشتریان مطابقت داشته، به اندازه کافی جذاب و اثرگذار باشد و مشتریان نسبت به آن ها شناخت کافی پیدا کرده باشند.

از این رو، در ادامه این مقاله، متداول ترین طرح ها و ترکیب های رنگی مورد استفاده در طراحی اپلیکیشن های موبایل را معرفی خواهیم کرد:

هشدار!

یکی از مشکلات شایع طراحان، نادیده گرفتن مشکلات نقص دید رنگی در مخاطبین آن هاست. بنابراین حتی اگر درصد کمی از مخاطبین شما دارای این مشکلات باشند، باز هم اهمیت آن به قدری هست که بخواهید بجای تکیه بر یک رنگ خاص، از الگوهای مختلف، بافت، رنگ و … استفاده کنید .

در ادامه تصویری از مقایسه دید معمولی رنگ ها، سبزکوری deuteranopia  و سرخ‌کوری protanopia، دو نقص شایع در مشکل کور رنگی را مشاهده می کنید:

نقص دید رنگی
مقایسه دید معمولی رنگ ها با سبزکوری deuteranopia و سرخ‌کوری protanopi

حرف آخر اینکه با تمام مطالب ذکر شده در بالا، این تلاش و تکرار در تمرکز، انتخاب رنگ ها و تست ترکیب های رنگی مختلف است که می تواند مهارت شما در ایجاد بهترین ترکیب های رنگی را تضمین کند.

اگر این مطلب رو دوست داشتید، می تونید با دوستاتون به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس کپتچا گوگل مورد نیاز است که تابع گوگل است سیاست حفظ حریم خصوصی و شرایط استفاده.